fbpx

Στα χνάρια του ΛεΜπρόν

Στα χνάρια του ΛεΜπρόν

Ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα ετοιμάζεται για το Νο1 του ντραφτ, αλλά και για το εξώφυλλο του φημισμένου Sports Illustarted.

Αν η σεζόν τελείωνε… αύριο θα ήταν το νο1 του ντραφτ. Το ίδιο κι αν τελείωνε… χθες ή και σε έναν χρόνο. Ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα κάνει πράγματα που κανείς άλλος 18χρονος δεν έχει κάνει στο Παγκόσμιο μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια. Η για να είμαστε ακριβείς από την σεζόν 2002-03 όταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν στην χρονιά αποφοίτησης από το γυμνάσιο Σεντ Βίνσεντ στο άκρον του Οχάιο.

Όπως και ο «King James» το 2003, έτσι και στις μέρες μας ο «Wemby» (όπως τον λένε οι Αμερικανοί) έχει κάνει τις ομάδες του ΝΒΑ να μονομαχούν για το ποια θα «κατακτήσει» την τελευταία θέση της κανονικής περιόδου, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες για να κληρωθεί στο Νο1 και να πάρει το «λαχείο» από το Παρίσι.

Πριν αυτό συμβεί, ο Γάλλος γίγαντας θα κατακτήσει μια ακόμη κορυφή, στην οποία πάτησε ο Λε Μπρον. Τον Φεβρουάριο του 2002 έγινε ο πρώτος 17χρονος παίκτης Αμερικανικού γυμνασίου που βρέθηκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated, του πιο φημισμένου περιοδικού αθλητικού περιεχομένου στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Σύμφωνα με ότι έγινε γνωστό μετά το τελευταίο ματς της Μπουλόν με την Φο Σι Μερ στο οποίο o Ουεμπανιάμα μέτρησε… μόλις 32 πόντους, το SI έκανε αποστολή στο Παρίσι για χάρη του, ώστε κι αυτός να βρεθεί σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του στο cover του!

O νεαρός σούπερ-σταρ πολιορκείται από τα ΜΜΕ όλου του πλανήτη, αλλά αποφεύγει τα πολλά λόγια, έστω κι αν έχει ευχέρεια λόγου, όπως είχε δείξει στην συνέντευξη που είχε δώσει στον Τζεφ Βαν Γκάντι και τον Μαρκ Τζάκσον, στο περιθώριο του φιλικού αγώνα ανάμεσα στους Λέικερς και τους Τίμπεργουλφς στο Λας Βέγκας, τον προηγούμενο Οκτώβριο.

YouTube video

Εκτός του ΛεΜπρον, αρκετοί άλλοι γυμνασιόπαιδες όπως ο Κέβιν Γκαρνέτ η ακόμα και ο Τζάμπαρι Πάρκερ  έχουν βρεθεί στο εξώφυλλο του SΙ, αλλά ο Ουεμπιανάμα θα είναι ο πρώτος από την Ευρώπη.

https://vault.si.com/vault/2002/02/18/ahead-of-his-class-ohio-high-school-junior-lebron-james-is-so-good-that-hes-already-being-mentioned-as-the-heir-to-air-jordan

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ