fbpx

Κύπελλο Αφρικής: Σε Μαδαγασκάρη και Αίγυπτο οι τίτλοι (vid)

Κύπελλο Αφρικής: Σε Μαδαγασκάρη και Αίγυπτο οι τίτλοι (vid)

Η Μαδαγασκάρη και η Αίγυπτος πήραν τον τίτλο στο κύπελλο Αφρικής σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.

 Η οικοδέσποινα ομάδα της Αιγύπτου είχε παρουσία τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο τουρνουά αντιμετωπίζοντας και στις 2 περιπτώσεις την ομάδα της Μαδαγασκάρης γνωρίζοντας την ήττα στους άνδρες με 20-18. Ο Λιβιό Ρατιαναριβό σημείωσε 12 πόντους για τη Μαδαγασκάρη με τον Ελί Ραντριαμαμπιονονά να σημειώνει τέσσερις και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 34. Στο μικρό τελικό η Ρουάντα επιβλήθηκε 21-17 της Τυνησίας.

 Στο τουρνουά των γυναικών η εικόνα ήταν διαφορετική με την Αίγυπτο να παίρνει τον τίτλο για 2η φορά στην σειρά επικρατώντας με 21-11. Η Σοράγια Μοχάμεντ ήταν η πρώτη σκόρερ στον τελικό για την Αίγυπτο με 12 πόντους ενώ η Ναντίν Μοχάμεντ, η οποία αναδείχθηκε MVP είχε τέσσερις.  Η Ντέμπορα Μαριγιόμα, παίκτρια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ήταν η πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης οδηγώντας την ομάδα της στη νίκη με 19-13 επί της Τυνησίας.

Οι νικήτριες σε άνδρες και γυναίκες προκρίθηκαν στο παγκόσμιο κύπελλο του 2023 που θα διεξαχθεί στη Βιέννη της Αυστρίας με τις φιναλίστ να συνεχίζουν στα προκριματικά που θα διεξαχθούν στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ