fbpx

Ο παράγοντας Ουίλιαμς

Ο παράγοντας Ουίλιαμς

Ο Αμερικανός έχει αρνητική παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά φέτος παρουσιάζει ένα πολύ πιο επιθετικό πρόσωπο.

Είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και συνάμα ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργεί πόντους για τον εαυτό του, κάτι που αυτόματα τον καθιστά ως την μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς θα είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες του αποψινού (5/12) ντέρμπι στο ΣΕΦ και ο περιορισμός του θα είναι μια από τις βασικές «αποστολές» των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι στην διάρκεια της τρέχουσας περιόδου (με αποκορύφωμα τον αγώνα απέναντι στην Εφές) έχουν δείξει ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα απέναντι σε σκόρερ… ατομικής πρωτοβουλίας.

Στο παρελθόν, πάντως, είχαν τις λύσεις για να περιορίσουν την δράση του Αμερικανού φόργουοντ. Στην τετραετή παρουσία του στην Ευρωλίγκα με (κατά σειρά) την  Μπάγερν, την Φενέρ, την  Βαλένθια και την Μακάμπι, έχει αναμετρηθεί επτά φορές με τους Πειραιώτες, έχοντας απολογισμό  τριών νικών και τεσσάρων ηττών. 

Οι μέσοι όροι του είναι σε χαμηλά επίπεδα, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στον σχετικό πίνακα και το «κλειδί» είναι πως ο Ολυμπιακός δεν του έχει επιτρέψει να επιτεθεί προς το καλάθι και να κερδίσει φάουλ. Σε αυτά τα επτά ματς, ο D-Will έχει εκτελέσει όλες κι όλες δέκα βολές και κατά βάση έχει απειλήσει από μέση και μακρινή απόσταση.

ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΟΙ ΔΙΠΟΝΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΒΟΛΕΣ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ
3-4 57 (8,1) 18/28 (64,2%) 6/15 (40%) 9/10 (90%) 19 (2,7)

Αντίθετα την εφετινή σεζόν, είναι πολύ πιο επιθετικός και στα 11 παιχνίδια των «πρασίνων» έχει 41 κερδισμένα φάουλ και συνολικά 50 προσπάθειες από την γραμμή των βολών, όντας δεύτερος πίσω μόνο από τον Ματέους Πονίτκα, ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί επαφή με το σώμα του.

Ιδίως την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, όταν ο Ουίλιαμς φόρεσε την φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ολυμπιακός μείωσε την αποτελεσματικότητα του σχεδόν σε απόλυτο βαθμό. Στα δύο παιχνίδια, μέτρησε όλους κι όλους έξι πόντους με 2/3 δίποντα, ένα άστοχο τρίποντο και 2/2 βολές.

Μένει, λοιπόν, να δούμε ποιο πρόσωπο θα εμφανίσει απόψε ο Ουίλιαμς, ή αν προτιμάτε αν η ομάδα του Μπαρτζώκα θα βρει και πάλι τον τρόπο να τον εξουδετερώσει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ