fbpx

Ντέρμπι… αδυναμιών

Ντέρμπι… αδυναμιών

Ο Ολυμπιακός «κέρδισε» το ματς χάρη στην υπεροχή του στις δύο θέσεις των ψηλών, αλλά ο Παναθηναϊκός «ανέδειξε» το πρόβλημα του μικρού rotation και κάλλιστα θα μπορούσε να φύγει νικητής από το ΣΕΦ

Ασφαλώς δεν ήταν το πιο ποιοτικό ντέρμπι, αναντίρρητα όμως ήταν το πιο συναρπαστικό της τελευταίας πενταετίας. Από τη σειρά των τελικών του 2018 είχαν να καθηλώσουν με τέτοιο τρόπο το φιλοθεάμον κοινό οι δύο αιώνιοι, σε ένα παιχνίδι στο οποίο το κλισέ «οποιοσδήποτε από τους δύο μπορούσε να κερδίσει» βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του.

Ο Ολυμπιακός πήρε μεν τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός κάλλιστα θα μπορούσε να είχε φύγει με το διπλό από το ΣΕΦ, όχι μόνο για τον προφανή λόγο που είναι το άστοχο σουτ του Μπέικον στην εκπνοή, αλλά γιατί βρήκε λύσεις να ξεπεράσει την αρχική υπεροχή των γηπεδούχων.

Στη δεύτερη περίοδο, κυκλοφόρησε πολύ καλύτερα την μπάλα και συνάμα περιόρισε τη δημιουργία των παικτών του Μπαρτζώκα, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει την πρώτη περίοδο με έξι ασίστ και τρία λάθη. Την ίδια στιγμή, ο Ντούειν Μπέικον ήταν ασταμάτητος στο «ένας εναντίον ενός», ενώ ο Παπαγιάννης μετά το… κλασικό ράθυμο ξεκίνημα του, ανέβασε κατακόρυφα στροφές και είχε ένα εντυπωσιακό επιθετικό τρίλεπτο στο οποίο σημείωσε εννέα πόντους με 3/3 δίποντα και 1/1 τρίποντο.

Ο Μεγαρίτης κράτησε το… έδαφος του και στην τρίτη περίοδο απέναντι στον Φάλ, αλλά στην τελευταία, καθώς υπολείπεται δύναμης στις επαφές μέσα στη ρακέτα, ηττήθηκε. Όπως συνέβη και στη μονομαχία στο «4», την οποία κέρδισε κατά κράτος ο Βεζένκοφ έναντι του Ντέρικ Ουίλιαμς, ο οποίος συνέχισε την… μέτρια παράδοση του απέναντι στους Πειραιώτες.

Οι «πράσινοι» είχαν σε εξαιρετικό βράδυ τον Νέιτ Ουόλτερς και τον Πάρις Λι, οι οποίοι «μίλησαν» σε κρίσιμες στιγμές και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με μεγάλη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στο ίδιο διάστημα, καθοριστικός παράγοντας ήταν η άμυνα του Ουόκαπ πάνω στον Μπέικον, καθώς δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τον καθήλωσε στο «μήδεν» για περίπου 14 λεπτά. Βέβαια, η «αφύπνιση» του χαρισματικού σκόρερ από το Φλόριντα Στέιτ στο τελευταίο λεπτό, λίγο έλειψε να φέρει «τούμπα» το ματς. Αστόχησε at the buzzer, πλην όμως ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία και ότι πλέον οι ρόλοι γίνονται διακριτοί και δημιουργείται η επιθυμητή χημεία. Όταν, μάλιστα, επιστρέψει ο Γκριγκόνις θα έχει ακόμα ένα «όπλο» πρώτου επιπέδου στη φαρέτρα του ο Ράντονιτς.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός πήρε μεν πολύτιμες λύσεις από τον Κάνααν, αλλά εξακολουθεί να «ζητάει» περισσότερα από τον Πίτερς και τον Μπολομπόι. Αν οι δύο τους δεν ανεβάσουν τον δείκτη της παραγωγικότητας τους, τότε το μικρό rotation τον επτά+ένα (Κάνααν) παικτών κάποια στιγμή θα «σκάσει».

Το ντέρμπι ανέδειξε συγκεκριμένες αδυναμίες των δύο ομάδων και θα είναι ευχής έργον να τις «εξαλείψουν» προϊούσης της σεζόν, ώστε πρώτον να μας προσφέρουν ακόμα καλύτερα παιχνίδια, αλλά και για να πετύχουν τους στόχους τους στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ