fbpx

Άρης-Λαύριο 87-61: Άμυνα και μακρινά σουτ έφεραν τη νίκη

Άρης-Λαύριο 87-61: Άμυνα και μακρινά σουτ έφεραν τη νίκη

Ο Άρης είχε απαντήσεις όταν το Λαύριο επέστρεψε δύο φορές και στο τέλος έφτασε στην εύκολη επικράτηση με 87-61 για την 8η αγωνιστική της Basket League. Εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Τολιόπουλος με 10 πόντους και 10 ασίστ, ενώ νταμπλ νταμπλ πέτυχε και ο Χόρκλερ (15π., 10 ριμπ.).

Πολύ γρήγορα πήρε τα ηνία του αγώνα ο Άρης. Με όπλο του το περιφερειακό σουτ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να μετατρέψουν το 4-4 σε 23-11 μέσα σε τέσσερα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι στόχευαν να «χτυπούν» κοντά στο καλάθι και με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να πλησιάσουν στους δύο στο 13’ (25-23). Το τρίποντο από τον Γκρέι έβαλε τέλος στο 12-0 των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια ήρθε ακόμα ένα από τον Τολιόπουλο για το 31-26. 

Αμέσως μετά οι διαιτητές πήγαν στα αποδυτήρια, καθώς κάποιος φίλαθλος έφτυσε την κα. Τσαρούχα. Μετά από λίγα λεπτά επέστρεψαν και συνεχίστηκε η αναμέτρηση, με το Λαύριο να αντιμετωπίζει δυσκολία στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Οι γηπεδούχοι ελέγχοντας την εναέρια κυκλοφορία πέτυχαν πόντους σε δεύτερες επιθέσεις και έφτασαν τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό πόντων (48-35 ημίχρονο).

Στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου με επί μέρους σκορ 10-4 το Λαύριο μείωσε στους επτά, αλλά ο Άρης βρήκε και πάλι τρόπο να πάρει αέρα… ασφαλείας. Μείωσε τα αβίαστα λάθη που δεν του επέτρεπαν να ολοκληρώσει τις επιθέσεις, ενώ ο Τολιόπουλος με τις ασίστ που μοίραζε βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι «κίτρινοι» να κλείσουν την περίοδο στο +14 (65-51).

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Άρης κυριάρχησε και δεν έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους του να πλησιάσουν στο σκορ και να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, κρατώντας το Λαύριο στους 10 πόντους. Οι Κίτρινοι έφτασαν σε μία εύκολη νίκη (87-61), έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ