fbpx

Ο «Κόνλεϊ» της Ζαλγκίρις

Ο «Κόνλεϊ» της Ζαλγκίρις

Με πατέρα αθλητή του στίβου, ο Κίναν Έβανς έχει ανάλογη προσωπικότητα και αθλητική οικογενειακή παράδοση με αυτή του φημισμένου άσου των Γιούτα Τζαζ.

Η περσινή του «προαγωγή» από την Χάποελ Χάιφα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, πλην όμως την τρέχουσα σεζόν η προσαρμογή του στο πιο χαμηλό επίπεδο της Ζαλγκίρις Κάουνας είναι απόλυτα πετυχημένη. O Κίναν Έβανς φιγουράρει στην έκτη θέση των σκόρερ και υπό την καθοδήγηση του η αποψινή (2/12) αντίπαλος του Παναθηναϊκού Ζαλγκίρις Κάουνας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της κανονικής περιόδου, ούσα έκτη στην βαθμολογία. Ο Αμερικανός γκαρντ κουβαλάει μια ενδιαφέρουσα αθλητική οικογενειακή παράδοση, παρόμοια με αυτή του Μάικ Κόνλει των Γιούτα Τζαζ.

Πίσω από τον Σομοτομαγιόρ, «μπροστά» στα οικονομικά

Ο πατέρας του Κένι Έβανς ήταν ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς αθλητές του στίβου στο ξεκίνημα της χιλιετίας και μάλιστα είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Σίδνει. Εκεί προκρίθηκε μεν στον τελικό, αλλά τερμάτισε μόλις 13ος, πίσω από μεγάλες μορφές του αθλήματος όπως ο Κουβανός Χαβιέ Σοτομαγιόρ, ή ο Σουηδός Στέφαν Χόλμ. Ο πατέρας Έβανς με το πανεπιστήμιο του Άρκανσο είχε αναδειχθεί πρώτος στον κλειστό στίβο στο NCAA δύο φορές το 1998 και το 2001, αλλά καθώς ήταν ένας εξαιρετικός μαθητής στα οικονομικά, με το τέλος της θητείας του, προτίμησε να ακολουθήσει καριέρα στις επιχειρήσεις.

YouTube video

Έτσι έγινε οικονομικός σύμβουλος της Coca Cola και μαζί με την σύζυγο του Κεντάιλ, η οποία ήταν στέλεχος σε εταιρία marketing, φρόντισαν να διδάξουν από μικρή ηλικία στον Κίναν την αξία της μόρφωσης και της σωστής διαχείρισης των χρημάτων.

Οι οικογενειακές ομοιότητες με τον Κόνλει

Ανάλογες είναι οι αξίες του Μάικ Κόνλει, του οποίου ο πατέρας υπήρξε ένας από τους κορυφαίους τριπλουνίστες όλων των εποχών, έχοντας ως καλύτερη στιγμή του, την διετία 92-93, όταν πρώτα ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και ακολούθως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το 1993. Μετά το πέρας της καριέρας του, έγινε ο ατζέντης του γιου του, βοηθώντας τον στην 16ετή θητεία του στο ΝΒΑ να βγάλει το ιλιγγιώδες ποσό των 249 εκατομμυρίων δολαρίων! Ακόμα και στο νούμερο των παιδιών, οι οικογένειες Έβανς και Κόνελι ταιριάζουν, με τέσσερα η κάθε μια!

Με πρότυπο τον Λίλαρντ

Αν, ο νυν παίκτης της Ζάλγκιρις είχε και για πρότυπο τον πλέι-μέικερ των «μορμόνων» τότε θα μιλούσαμε για την απόλυτη ταύτιση. Εντούτοις η πραγματικότητα είναι διαφορετική και ο Έβανς μεγάλωσε έχοντας την αφίσα του Κρις Πολ στο δωμάτιο του, αν και ο ίδιος θεωρεί πως το παιχνίδι του φέρνει περισσότερο σε αυτό του Ντέιμαν Λίλαρντ. Κάτι που είναι αλήθεια, αλλά αποτελεί και το «ψεγάδι» του παιχνιδιού του, καθώς οι προπονητές θα ήθελαν από αυτόν να μοιράζει περισσότερο την μπάλα και να έχει καλύτερες επιλογές στην επίθεση.
Βέβαια η ευχέρεια του στο σκορ, του είχε χαρίσει μια μοναδική στιγμή απέναντι στον νυν σουπερ-σταρ των Ατλάντα Χοκς Τρέι Γιανγκ.

Η ιστορική νίκη επί του Γιανγκ

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2018, το Τέξας Τεκ του Έβανς είχε μονομαχήσει με την Οκλαχόμα του Γιανγκ στο μεγάλο ντέρμπι της περιφέρειας Big-12, αλλά και των δύο κορυφαίων σκόρερ της!
Στο Λούμποκ του Τέξας, όπου ο Γιανγκ έχει γεννηθεί και ο πατέρας του Ρέιφορντ είχε αγωνισθεί με την φανέλα των red raiders, το κοινό τον αποδοκίμαζε έντονα κάθε φορά που έπιανε την μπάλα. Την ίδια στιγμή αποθέωνε τον Έβανς, ο οποίος «πήρε φωτιά». Ως αποτέλεσμα, μέτρησε 26 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην σπουδαία νίκη με 86-78, ενώ ο Γιανγκ σημείωσε μεν 19, πλην όμως τελείωσε το ματς με 0/9 τρίποντα.

Ήταν το χάιλαιτ της κολεγιακής καριέρας του Έβανς και μπορείτε να το απολαύσετε στο ακόλουθο βίντεο.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ