fbpx

Η ήττα γεννάει ερώτημα

Η ήττα γεννάει ερώτημα

Το χαμένο ματς στην Πόλη δεν προκαλεί ανησυχία, αλλά φέρνει στο προσκήνιο την «απουσία» του Κάνααν.

Είναι από τις φορές που η στατιστική απεικονίζει πλήρως την πραγματικότητα και «εξηγεί» την αλλαγή εικόνας σε έναν αγώνα. Ο Ολυμπιακός μετά το εξαιρετικό πρώτο μέρος και στις δύο άκρες του παρκέ, ήταν πλημμελής σε βαθμό κακουργήματος στην περιφερειακή του άμυνα, επέτρεψε στην Εφές να σημειώσει 10/17 τρίποντα στο δεύτερο και πολύ λογικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την Πόλη.

Η ήττα επ’ ουδενί προκαλεί ανησυχία, πλην όμως θέτει ένα ερώτημα: Έχει φθάσει η ώρα ώστε να αναζητηθεί λύση αντί ή του Αιζέια Κάνααν;

Ως στιγμής, οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζουν τον Αμερικανό και πολύ σωστά πράττουν. Η πορεία τους είναι εξαιρετική και ο άλλοτε ΝΒΑer είναι ένας γκαρντ με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία, συνεπώς αξίζει αυτής της στήριξης. Από την άλλη πλευρά, όμως, το πρώτο δίμηνο της σεζόν αποτελεί ένα αξιόπιστο δείγμα γραφής και βάσει αυτού φαίνεται ότι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο 31χρονος γκαρντ έπρεπε να φέρνει instant scoring (άμεση επίθεση) χωρίς κατάχρηση προσπαθειών και τρίπλας που χαρακτήριζαν τον προκάτοχο του Τάιλερ Ντόρσει. Διόλου εύκολο το έργο του, αλλά στη θητεία του στο επαγγελματικό μπάσκετ, ο Κάνααν είχε δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέρθει σε αυτή την προσδοκία.

Το πρόβλημα είναι πως το τελευταίο διάστημα όχι μόνο δεν προσφέρει, αλλά δείχνει να έχει απογοητευτεί. Επί της ουσίας, λοιπόν, η ομάδα του Πειραιά έχει έναν παίκτη λιγότερο στην περιφέρεια της, κάτι που δεν της έχει κοστίσει σημαντικά ως τώρα, αλλά μακροπρόθεσμα το πιθανότερο είναι πως θα λειτουργήσει εναντίον της.

Φυσικά η αντικατάσταση του στην παρούσα εποχή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι λύσεις στην αγορά είναι περιορισμένες, ενώ οι αποδεσμεύσεις παικτών μεσούσης της περιόδου ώστε να μετακινηθούν σε άλλο σύλλογο, κοστίζουν ακριβά.

Τόσο στην πρώτη, αλλά ακόμα περισσότερο στη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι, ο Μπαρτζώκας έχει κάνει σε συνεργασία με το ιδιοκτησιακό-διοικητικό επιτελείο πολύ προσεκτικές κινήσεις, χωρίς βιασύνη ή πανικό. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα. Αλλά απ’ ότι φαίνεται ο Δεκέμβριος θα είναι ο μήνας της κρίσης για τον Κάνααν…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ