fbpx

Η προσοχή σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις

Η προσοχή σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις

Η Γιούτα ενδιαφέρεται άμεσα για το τι θα κάνουν οι Γουλφς, οι Σίξερς και οι Νετς, καθώς έχουν στα χέρια τους δύο επιλογές πρώτου γύρου από αυτές τις ομάδες.

Η εφετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη για τους Γιούτα Τζαζ. Ο λόγος πέραν από τον προφανή που έχει να κάνει με τη ριζική «ανοικοδόμηση» του ρόστερ, είναι ότι στο προσεχές ντραφτ έχουν τρεις επιλογές πρώτου γύρου, οι οποίες υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να είναι όλες μέσα στην λοταρία. Ανάλογες, όμως, είναι και οι πιθανότητες να βρίσκονται από το Νο15 και κάτω, γι’ αυτό και στο Σολτ Λέικ Σίτι, έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η επιλογή της Μινεσότα

Η μια εξ’ αυτών είναι βορειοανατολικά της Πολιτείας της Γιούτα. Στη Μινεσότα, έσπρωξαν όλες τις μάρκες τους το προηγούμενο καλοκαίρι για χάρη του Ρούντι Γκομπέρ και μια από αυτές ήταν η επιλογή τους στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 2023. Ως εκ τούτου, τα ξημερώματα της Τρίτης (29/11) όταν έγινε γνωστό πως ο Καρλ Άντονι Τάουνς τραυματίσθηκε, η είδηση απασχόλησε έντονα και τους «μορμόνους». Πολύ απλά γιατί αν οι Γουλφς χάσουν το μεγάλο τους αστέρι, τότε αυτόματα θα μειωθούν οι πιθανότητες τους να βρεθούν στην post season. Κι αν αυτό συμβεί, τότε η Γιούτα θα έχει μια επιλογή μέσα στα πρώτα 14 νούμερα!

Ο ιδιαίτερος όρος με τους Νετς

Η άλλη κατεύθυνση (αλλά με διπλό… προσανατολισμό) που κοιτάζουν στη Γιούτα, είναι πιο ανατολικά, ακριβώς δίπλα από τον Ατλαντικό. Στην ανταλλαγή του Ρόις Ο’ Νιλ, με τους Νετς, πήραν μια ακόμα επιλογή πρώτου γύρου, η οποία όμως μπορεί να μην ανήκει στην ομάδα του Μπρούκλιν. Η συμφωνία αναφέρει πως οι Τζαζ θα πάρουν το χειρότερο pick ανάμεσα σε αυτό των Νετς και των Σίξερς, το οποίο βρίσκεται στην «κατοχή» της ομάδας του Ντουράντ από την περσινή ανταλλαγή τού Τζέιμς Χάρντεν.

Δηλαδή με απλά λόγια, αν η Φιλαδέλφια μπει στα πλέι-οφ και το Μπρούκλιν μείνει εκτός, η Γιούτα θα «εισπράξει» την επιλογή των Σίξερς. Αν και οι δύο ομάδες χάσουν τα πλέι-οφ και στην κλήρωση της λοταρίας οι Νετς καταλήξουν στο Νο12 και οι 76ers στο 14, τότε η Γιούτα θα επιλέξει στο 14.

Στην παρούσα φάση, οι δύο ομάδες τις οποίες «λοξοκοιτούν» οι μορμόνοι ακροβατούν στην γραμμή της 10ης θέσης. Οι Νετς είναι ένατοι με 11-11 στην Ανατολή, οι Γουλφς δέκατοι στην Δύση με 10-11 και μόνο οι Σίξερς μετά τις τρεις συνεχείς νίκες τους, έχουν ανέβει πάνω από το όριο της 6 ης θέσης (που οδηγεί απευθείας στα πλέι-οφ) και με ρεκόρ 12-9 φιγουράρουν πέμπτοι.

Την ίδια στιγμή οι ίδιοι έχουν πέσει ένατοι μετά τις πέντε στη σειρά ήττες τους και αν χάσουν τα πλέι-οφ, τότε θα έχουν σίγουρα μια επιλογή στη λοταρία. Αν κάνουν την έκπληξη και μπουν, τότε οι ελπίδες τους θα επαφίενται στη Μινεσότα και στο Μπρούκλιν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ