fbpx

Το μήνυμα της φυλακής

Το μήνυμα της φυλακής

Ο Τζέι Ντι Νότε είδε στα 11 χρόνια του την μάνα του να χάνει την ελευθερία της και αποφάσισε ότι δεν θα βρεθεί ποτέ σε παρόμοια θέση.

O εφετινός Άρης αποτελεί μια ωραία ιστορία. Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, ο δουλευταράς Γιάννης Καστρίτης, έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο στηρίζει με τρόπο απαράμιλλο ο κόσμος του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα. Σε αυτή την ομάδα των overachievers, ο παίκτης ο οποίος όχι απλά έχει τρυπήσει το ταβάνι του, αλλά το έχει διαλύσει, είναι ο Τζέι Nτι Νότε. Ο Αμερικανός που έκανε αίσθηση με το υπέροχο πλατινέ μαλλί του όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη, έχει ανέβει τον δικό του «γολγοθά» μέχρι να φτάσει να γίνει επαγγελματίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Το γεγονός πως δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του, είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην παιδική του ηλικία. Άλλωστε για ένα μεγάλο ποσοστό παικτών από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, η απουσία μιας πατρικής φιγούρας μοιάζει με προαπαιτούμενο (sic) ώστε στη συνέχεια της ζωής τους να πετύχουν επαγγελματικά.

Οι συνέπειες της ποινής

Το μεγαλύτερο «χτύπημα» για τον Τζέι Ντι «ήρθε» στα 11 του χρόνια. Η μητέρα του συνελήφθη για ένα περιστατικό βίας και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση! Η έξωση από το σπίτι που έμεναν ήταν η πρώτη άμεση συνέπεια. Μετά από μερικές μέρες (πραγματικά) στον δρόμο, βρήκε στέγη στο σπίτι μιας οικογενειακής φίλης. Αργότερα μετακόμισε στην γιαγιά του, η οποία όμως πέθανε στο διάστημα που η μητέρα του εξέτιε την ποινή της. Τότε ανέλαβαν δράση, ο θείος και η θεία του. Τον κράτησαν μακριά από τις κακές παρέες και τον οδήγησαν στον αθλητισμό. Αρχικά στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο και στην συνέχεια στο μπάσκετ.

Το σημαντικότερο μήνυμα, όμως, το πήρε από την μάνα του. «Δεν πρέπει ποτέ να βρεθείς εδώ μέσα», του είπε σε μια από τις επισκέψεις του στην φυλακή.

Ξεκίνημα από τα χαμηλά

Ο Νότε φρόντισε να το κάνει πράξη. Δούλεψε σκληρά και παρά το γεγονός πως κανένα σπουδαίο κολέγιο από την Πολιτεία της Τζόρτζια, όπου μεγάλωσε, δεν του πρόσφερε υποτροφία. Έτσι έμεινε να έχει στα χέρια του μόλις τρεις από πανεπιστήμια χαμηλού επιπέδου. Αρχικά επισκέφθηκε το North Carolina AT&T, πλην όμως δεν ενθουσιάστηκε με τον προσφερόμενο ρόλο κι έτσι αποφάσισε να ενταχθεί στο Jacksonville. Στα δύο του χρόνια, εντυπωσίασε με την παρουσία του κι έτσι ανάγκασε τα high major ομάδας να ασχοληθούν μαζί του. Το Σίτον Χολ (από το οποίο αναδείχθηκε ο Νίκος Γκάλης) ήταν μια από τις επιλογές του, όπως και το Αιόβα Στέιτ. Εν τέλει «ψήφισε» το πρόγραμμα του φημισμένου Άρκανσο του σπουδαίου προπονητή Έρικ Μάσελμαν.

Πολύ νωρίτερα η μητέρα του είχε αποφυλακιστεί και είχε πιάσει δουλειά σε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού για να μπορεί να συντηρεί την οικογένεια της. Μέχρι σήμερα ο παίκτης του Άρη, τονίζει πως το παράδειγμα της τον έκανε τον άνθρωπο που είναι.

Υποδειγματικός συμπαίκτης 

Κάτι που επιβεβαιώνεται απ’ όλους τους ανθρώπους των «Razorbacks». Ο Νότε όχι μόνο απέδιδε σπουδαία εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά παράλληλα ήταν ένας υποδειγματικός συμπαίκτης. Είχε μεγάλο σεβασμό στους προπονητές του, ακολουθούσε με συνέπεια το πρόγραμμα τους και δεν ξέφυγε ποτέ στην ζωή στο campus του πανεπιστημίου.

Ακόμα ένα «παράσημο» του ήταν η αυταπάρνηση του. Αν και είχε σπάσει τον αριστερό καρπό του, το καλοκαίρι πριν ενταχθεί στο Άρκανσο, δεν έχασε ποτέ ούτε μια προπόνηση. Απέφυγε την επέμβαση και για δύο σεζόν, προτιμούσε να παίζει με πόνους παρά να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός παρκέ. Μόνο όταν το ιατρικό επιτελείο αντιλήφθηκε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και του επέβαλε να ακολουθήσει θεραπεία, «αναγκάστηκε» να πάρει μερικές off.

Η ιστορία του έχει ακόμα πολύ «ψωμί» και είναι βέβαιο πως ο 24χρονος γκαρντ και ο Άρης, θα μας δώσουν κι άλλες αφορμές για να το… ξεφουρνίσουμε. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ