fbpx

Κι εσύ λάμπεις Κέλι μου! 

Κι εσύ λάμπεις Κέλι μου! 

Οι ιστορίες… τρέλας για το «κόσμημα» των Χόρνετς που λίγο έλειψε να κάνει την γκάφα της χρονιάς απέναντι στη Μινεσότα.

Χρειάστηκαν μερικές… ανάσες μετά την επιλογή του στο Νο 15 του ντραφτ του 2015, για να αντιληφθεί ο κόσμος του μπάσκετ τη… μοναδικότητά του. «Όποιος και να με πάρει, παίρνει ένα κόσμημα» ήταν η πρώτη του κουβέντα για την ανταλλαγή του από τους Χοκς στους Ουίζαρντς και τα social media πήραν φωτιά! Σε συνδυασμό με τα… ακανθωτά υποδήματα που είχε φορέσει, η ατάκα που μαρτυρούσε πως δεν είχε πάρει χαμπάρι τι ακριβώς είχε γίνει (μιας και η Ατλάντα είχε προσυμφωνήσει με την Ουάσινγκτον να τον επιλέξει για λογαριασμό των Ουίζαρντς), προκάλεσε αναρίθμητα σχόλια. 

Επτά χρόνια μετά το «κόσμημα» από τη Νέα Ορλεάνη εξακολουθεί να «λάμπει» με τις μοναδικές του… εμπνεύσεις. Τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/11), λίγο έλειψε να κάνει τη γκάφα της χρονιάς, στον εντός έδρας αγώνα των Χόρνετς απέναντι στη Μινεσότα. Με το σκορ στο 109-106, o Τέρι Ροζίερ αστόχησε σε δίποντα στα 8,9’’ και ο Μέισον Πλάμλι έσπρωξε την μπάλα στα χέρια του Ούμπρε. Αυτός αντί να την κρατήσει μέχρι να ηχήσει η κόρνα της λήξης, ή έστω μέχρι να του γίνει φάουλ, σηκώθηκε για να κάνει το τρίποντο! Αμέσως ο Πλάμλι άνοιξε τα χέρια του και φώναξε «Νο», όπως άλλωστε και ο σχολιαστής του αγώνα! 

YouTube video

Απέφυγε το σκαμπίλι 

Οι κραυγές των… θεών του μπάσκετ ευτυχώς εισακούστηκαν, ο Ούμπρε αντί να σουτάρει πάσαρε στον Πι Τζέι Ουάσινγκτον και αυτός μετά το φάουλ που κέρδισε με μια βολή σφράγισε τη νίκη των Χόρνετς. Μετά το τέλος του ματς, ο Ούμπρε ήταν ανακουφισμένος, αφού όπως δήλωσε απέφυγε το σκαμπίλι του αφεντικού του Μάικλ Τζόρνταν! 

YouTube video

Η οργισμένη αντίδραση του Τζόρνταν 

Γιατί το είπε αυτό; Πολύ απλά διότι στον περσινό αγώνα των Χόρνετς με τους Νικς, είχε βρεθεί σε παρεμφερή θέση. Τότε η ομάδα του ήταν μπροστά με 103-96 και στα 40’’ ο (κατά τα άλλα) πολυτάλαντος φόργουορντ «τούβλαρε» ένα τρίποντο από τη γωνία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του ιδιοκτήτη των Χόρνετς. 

YouTube video

Η πιο… τρυφερή στιγμή

Στη διάρκεια της επταετούς παρουσίας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο άσος από το πανεπιστήμιο του Κάνσας, έχει γίνει viral αμέτρητες φορές, ένεκα της αθωότητας σε βαθμό αφέλειας που τον χαρακτηρίζει. Ίσως η πιο… τρυφερή του στιγμή, έλαβε χώρα όταν ως παίκτης των Σανς κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μιας σαγηνευτικής ρεπόρτερ. 

YouTube video

Συνεπής επαγγελματίας, αγαπητός συμπαίκτης 

Αν βάλει κανείς το ονοματεπώνυμό του, στην αναζήτηση του youtube, θα βρει άπειρα περιστατικά γέλιου. Όμως για να είμαστε σοβαροί και δίκαιοι απέναντι στον παίκτη των Χόρνετς, θα πρέπει να τονίσουμε δύο πράγματα: Πρώτον πως τα προσόντα του τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους και πιο παραγωγικούς small forward του ΝΒΑ. Διαθέτει αξιόπιστο σουτ, είναι εξαιρετικός με την μπάλα στο παρκέ και όποτε είναι συγκεντρωμένος μπορεί να παίξει καλή άμυνα. 

Επιπροσθέτως, παρά την τρέλα που κουβαλάει είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπαίκτες του. Δεν δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια, είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και είναι «ενεργός» στην κοινωνία της Σάρλοτ.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ένα παιδί του οποίου η οικογένεια στη Νέα Ορλεάνη χτυπήθηκε από τον τυφώνα Κατρίνα, αλλά κατάφερε να επιβιώσει και να βοηθήσει τον γιο της ώστε να βρει τον δρόμο του στο επαγγελματικό μπάσκετ. 

Γι’ αυτό, λοιπόν, δικαίως μπορεί να πει κανείς για το «κόσμημα» των Χόρνετς «κι εσύ λάμπεις Κέλι μου»! 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ