fbpx

Ομάδα φτιαγμένη για Eurobasket

Ομάδα φτιαγμένη για Eurobasket

Η εθνική μας ομάδα ξεμπέρδεψε εύκολα χθες (24/11) με την Εσθονία, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο αήττητη! Μια Εθνική ομάδα με τα γνωστά προβλήματα, αλλά με περίσσια θέληση, πάθος και κυρίως… καθοδήγηση.

Οι παίκτριες του κόουτς Πρέκα σαφώς απέδειξαν την ανωτερότητα τους, δείχνοντας πως οι διαφορά… παραστάσεων από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνει τη διαφορά. Πλέον ο στόχος είναι σαφέστατος. Τη Κυριακή (27/11) η Ελλάδα μας θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία και με νίκη «καθαρίζει» την υπόθεση πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ.

Η εμφάνιση της Εθνικής μας με την Εσθονία μπορεί να μην είναι ένα ισχυρό δείγμα γραφής, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την βελτίωση που έχουν εντός αγωνιστικού χώρου, γιατί έξω από τις τέσσερις γραμμές, είναι οικογένεια. Το θετικό είναι ότι πλέον αρχίζουν και το βγάζουν και εντός τεσσάρων γραμμών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ελλιπής προετοιμασίας λόγω υποχρεώσεων και δεκάδων άλλων λόγων που δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε τώρα, είναι ένας βασικός παράγοντας που θα πρέπει να συνυπολογιστεί.

Η Ελλάδα έχει παίκτριες με προσωπικότητα, αλλά κυρίως αθλήτριες με τεράστιες παραστάσεις, όπως είναι η Σπανού, η Σταμάτη, η Φασούλα, η Παυλοπούλου, η Σαμολάμπρου και άλλες τόσες. Φυσικά υπάρχει και το νέο αίμα που έρχεται, όπως η Τζανετάτου, η Χατζηλεοντή, η Καρακασίδου, η Πράπα και άλλες τόσες παίκτριες. Ταλέντο υπάρχει στην Ελλάδα, απλώς το «γυναικείο» μπάσκετ δεν έχει την προβολή του «αντρικού».

Έτσι, η Εθνική μας χρειάζεται το 4-0 για να «κλειδώσει» την πρόκριση. Η Μεγάλη Βρετανία θα έρθει με το «μαχαίρι στα δόντια», καθώς χρειάζεται μόνο νίκη και αν είναι δυνατόν από οκτώ πόντους και άνω, ώστε να αβαντάρει και την περσινή ήττα της από την «γαλανόλευκη».

Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας δεν είναι σε καμία περίπτωση σύνολο για να το υποτιμήσει κανείς. Φυσικά και υπάρχει η μεγάλη απουσία της Σάμουελσον, αλλά υπάρχουν οι προσθήκες των Φαγκμπλέν και Ανίκβε.

Πρόκειται για μια μεγάλη αναμέτρηση και πιο συγκεκριμένα για κατάσταση… τελικού, τουλάχιστον για τη Μεγάλη Βρετανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ