fbpx

Ο ιστορικός… 3Χ5 αγώνας! (vids)

Ο ιστορικός… 3Χ5 αγώνας! (vids)

Στις 25 Νοεμβρίου του 2017, ο Κόλιν Σέξτον έδωσε μια μοναδική παράσταση απέναντι στην Μινεσότα του γιου Πιτίνο.

Στην παγκόσμια πιάτσα του μπάσκετ έγινε γνωστός το καλοκαίρι του 2016 όταν οδήγησε την Εθνική παίδων της Αμερικής στο χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Σαραγόσα. Σε μια ομάδα γεμάτη μεγάλα κορμιά σαν τον Τζάρεν Τζάκσον, τον Ουέντελ Κάρτερ και τον Κέβιν Νοξ, ο κοντορεβιθούλης Κόλιν Σέξτον ήταν αυτός που έκανε την διαφορά με  την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης. Στην Αμερική, όμως, χρειάστηκε να συνδυάσει αυτά τα δύο στοιχεία με το ασίγαστο πάθος του για να κερδίσει την εκτίμηση των φίλων του μπάσκετ, αλλά και των ομάδων του ΝΒΑ.

Ο αδιάφορος αγώνας έγινε… ροντέο

Στις 25 Νοεμβρίου του 2017, το Αλαμπάμα του Σέξτον, αντιμετώπιζε την Μινεσότα στο Barclays Center του Μπρούκλιν, το οποίο είχε αρκετές άδειες θέσεις. Υπήρχαν, όμως, αρκετοί ενθουσιώδεις υποστηρικτές των Gophers, καθώς ο βασικός τους γκαρντ Αιζέια Ουάσινγκτον προερχόταν από το Μπρούκλιν και για χάρη του είχε δημιουργηθεί μια δυναμική κερκίδα. Το πρώτο μέρος κύλησε μάλλον αδιάφορα με την Μινεσότα να έχει το προβάδισμα με 41-29. Στο δεύτερο, η εξέδρα των Gophers είχε υπέρμετρο ενθουσιασμό, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια όταν ο Νέιτ Μέισον έβαλε ένα τρίποντο αδειάζοντας τον Σέξτον, ο οποίος βρέθηκε πεσμένος στο παρκέ. Αμέσως μετά γύρισε και τον αγριοκοίταξε, με συνέπεια να δεχθεί τεχνική ποινή. Ο Σέξτον δεν άφησε την «προσβολή» αναπάντητη, είπε τα δικά του «γαλλικά» με συνέπεια να χρεωθούν με μια τεχνική ποινή ο καθένας. 

Υπό το βλέμμα του Πιτίνο

Στο σκηνικό ενεπλάκη και ο προπονητής της Μινεσότα, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Ρίτσαρντ Πιτίνο, γιο του Ρικ, ο οποίος μάλιστα παρακολουθούσε το ματς στο γήπεδο των Νετς! Το «Τ» που δέχθηκε κι αυτός, ανέβασε την ένταση στο κόκκινο. 

Μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο αγώνας συνεχίστηκε. Όχι, όμως, για πολύ… Μόλις μετά από 20 δευτερόλεπτα η μονομαχία του Ντέιζον Ίνγκραμ του Αλαμπάμπα και του Ντουπρί Μακ Μπρέιερ της Μινεσότα, για ένα ριμπάουντ, εξελίχθηκε σε… ελληνορωμαϊκή πάλη. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι αναπληρωματικοί του Αλαμπάμα πέρασαν στο παρκέ, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς. Οι διαιτητές, αφού είδαν προσεκτικά τον καβγά στο βίντεο, αποφάσισαν να αποβάλλουν και τους επτά αναπληρωματικούς των Crimson Tide αφήνοντας τον Σέξτον και μόνο τέσσερις συμπαίκτες του στο παρκέ! 

H μπάλα στον Σέξτον και τριγωνική άμυνα!

Πολύ γρήγορα, όμως, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε τρεις εναντίον πέντε. Πρώτα o Ντέιζον Ίνγκραν αποβλήθηκε με πέντε φάουλ με 11’37’’ για το τέλος του αγώνα κι ακολούθως ο γκαρντ Τζον Πίτι υπέστη σοβαρό διάστρεμμα με συνέπεια να αποχωρήσει! Το δεύτερο μέρος είχε 10’33’’ για να ολοκληρωθεί και ο προπονητής του Αλαμπάμα, ο περίφημος Έιβερι Τζόνσον, είχε μόλις τρεις διαθέσιμους παίκτες. Τον Σέξτον, τον Γκειλίν Σμιθ και τον Ράιλι Νόρις, με το σκορ στο 67-54! Μετά από δύο βολές του Σέξτον, η Μινεσότα στην πρώτη… 3Χ5 κατοχή πέτυχε τρίποντο και προηγήθηκε με 70-56. Τότε  οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το παιχνίδι θα κριθεί με διαφορά άνω των 30 πόντων. Όχι, όμως, ο Σέξτον… 

Ο Τζόνσον έδωσε μια απλή εντολή στον Σμιθ και τον Νόρις: «Αφήστε τον Κόλιν να παίξει μόνος του στην επίθεση», την ίδια στιγμή που οργάνωσε μια άμυνα σε διάταξη τριγώνου με τον Σέξτον στην κορυφή και τους ΣμιθΝόρις μέσα στην ρακέτα! 

Το Αλαμπάμα «κέρδισε» το 3Χ5

Το σόου που έδωσε ο νυν παίκτης των Γιούτα Τζαζ, ήταν μοναδικό. Σημείωσε 19 από τους 30 πόντους της ομάδας του και η πιο ηρωική του στιγμή, έλαβε χώρα όταν με 1’45’’ για το τέλος, πήρε το ριμπάουντ, διέσχισε το παρκέ πιο γρήγορα από τους πέντε αντιπάλους του (!) και μείωσε με λέι-απ σε 83-80. Αμέσως μετά η Μινεσότα έκανε άστοχο σουτ και ο Σέξτον πάλι πήρε το ριμπάουντ. Τούτη την φορά, ωστόσο το δίποντο του βρήκε το σίδερο και αμέσως μετά οι Gophers με καλάθι και φάουλ του (νυν παίκτη των Κλίπερς) Αμίρ Κόφεϊ, έδωσαν τέλος στην εκπληκτική αντεπίθεση του Αλαμπάμα και στο κρεσέντο του Σέξτον

Εν τέλει επικράτησαν με 89-84, αλλά από την στιγμή που το ματς παίχθηκε με οκτώ παίκτες, «ηττήθηκαν» με 30-22! 

YouTube video

Ο Σέξτον τελείωσε το ματς με 40 πόντους σε 36 λεπτά συμμετοχής και μολονότι η ομάδα του ηττήθηκε, ο ίδιος βγήκε τρομερά κερδισμένος. Η αυταπάρνηση του όχι μόνο γράφτηκε στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ, αλλά και στα σημειωματάρια πολλών «κατασκόπων» του ΝΒΑ. Μερικούς μήνες αργότερα, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς με υπερηφάνεια ανακοίνωσαν την επιλογή του στο Νο8 του ντραφτ… 

Ολόκληρος ο ιστορικός αγώνας της 25ης Νοεμβρίου του 2017:

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ