fbpx

Ιδανικός συγχρωτισμός 

Ιδανικός συγχρωτισμός 

Ο Ουίλιαμς εμπιστεύτηκε τον Ράντονιτς το 2018 για να «σώσει» την καριέρα του και πλέον στον Παναθηναϊκό συνεργάζονται ακόμα καλύτερα

Είναι δεδομένο πως όποιος επιλέγεται μια θέση πριν την  κορυφή του ντραφτ, έχει πληθώρα από χαρίσματα. Ανάλογα βέβαιο είναι πως εφόσον η καριέρα του ιδίου παίκτη ολοκληρώνεται στο ΝΒΑμόλις μετά από έξι χρόνια, κουβαλάει κάποια προβλήματα. Στην περίπτωση του Ντέρικ Ουίλιαμς το παρελθόν δεν έχει καμία σημασία. Πολύ απλά διότι στον Παναθηναϊκό και δίπλα στον Ντέγιαν Ράντονιτς, έχει βρει ένα περιβάλλον που του ταιριάζει απόλυτα και αποδίδει βάσει των πολύ μεγάλων δυνατοτήτων του. Η ενέργεια που βγάζει ιδίως στο ΟΑΚΑ, τον έχουν καταστήσει όχι μόνο πολύτιμο εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και αγαπημένο της εξέδρας, η οποία βλέπει έναν παίκτη ο οποίος δεν διστάζει την ώρα της κρίσης.   

Το ιστορικό μπλοκ με «δεμένο» χέρι 

Κάτι που είναι ίδιον του Αμερικανού φόργουορντ από τις κολεγιακές του μέρες. Το Αριζόνα από το 2009 ως το 2011 κέρδισε αρκετά ματς χάρη στις παραγωγικές εμφανίσεις του, αν και η πιο «clutch» στιγμή του είχε έρθει στην αμυντική πλευρά του παρκέ. Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 οι Wildcats είχαν υποδεχτεί το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο μεγάλο ντέρμπι της περιφέρειας Pacific-10. Οι Huskies είχαν ένα τρομερό ρόστερ στο οποίο δέσποζαν οι (μετέπειτα υψηλού επιπέδου ΝΒΑers) Αϊζάια Τόμας, Τέρενς Ρος και Τζάστιν Χόλιντεϊ! Όποια από τις δύο ομάδες κέρδιζε το ματς θα ανέβαινε στην κορυφή της Pac-10 και συνάμα θα «τρύπωνε» στην πρώτη δεκάδα της παναμερικανικής κατάταξης του κολεγιακού πρωταθλήματος. 

D-Will είχε κάνει μια ηρωική εμφάνιση 26 πόντων και 11 ριμπάουντ, παίζοντας με δεμένο το δεξί του χέρι, λόγω ενός τραυματισμού στον δείκτη του. Η φιλοξενούμενη Ουάσινγκτον είχε την ευκαιρία να κλέψει το ματς όταν με δύο δευτερόλεπτα για το τέλος ο Ντάρνελ Γκαντ πήρε την μπάλα από την πάσα επαναφοράς στα δύο μέτρα και σηκώθηκε για να πετύχει το νικητήριο καλάθι.

Υπολόγισε, όμως, δίχως τον Ουίλιαμς, ο οποίος «πέταξε» και έκρυψε τον ουρανό στον αντίπαλο του. Η φάση μνημονεύεται μέχρι σήμερα, ως iconic, δηλαδή ως ιστορική για τους Wildcats

YouTube video

Λάθη ανωριμότητας στο ΝΒΑ 

Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού εξαργύρωσε την διετία του στην Αριζόνα, με το Νο2 του ντραφτ από τους Τίμπεργουλφς, «χάνοντας» την κορυφή από τον Κάιρι Έρβινγκ. Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, δεν μακροημέρευσε για διάφορους λόγους, αλλά ένα πράγμα που πρέπει να τονιστεί είναι πως πάντοτε υπήρξε αγαπητός από συμπαίκτες και προπονητές.

Το πρόβλημα του D-Will ήταν πως δεν υπήρξε αρκετά ώριμος για να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις κυρίως εκτός του παρκέ, όπως μαρτυρά με το πλέον εμφατικό τρόπο, το περιστατικό που είχε λάβει χώρα το 2015 όταν φορούσε την φανέλα των ΝικςΔύο γυναίκες τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του και του αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 750.000 δολαρίων.

Το 2017 αποφάσισε να μετακομίσει στο πρωτάθλημα της Κίνας και μετά την θητεία του στους Τιανζίν Γκολντ Λάιονς, είχε ένα βραχύβιο πέρασμα από τους Λέικερς, στους οποίους υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο. Με την ολοκλήρωση του, βρέθηκε στην μέση του… επαγγελματικού πουθενά και τότε πήρε την  απόφαση που έμελλε να βάλει την καριέρα του και πάλι στον σωστό δρόμο. 

Η «διασταύρωση» με Ράντονιτς 

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος του, Τζιμ Τάνερ (ο οποίος είχε γίνει γνωστός στην Ελληνική πιάτσα του μπάσκετ από το συμβόλαιο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων του Τζος Τσίλντρες με τον Ολυμπιακό το 2008) του παρουσίασε προσφορές με επταψήφια νούμερα από ομάδες της Κινεζικής λίγκας, αλλά και προτάσεις που άγγιζαν το εκατομμύριο από Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο Ουίλιαμς τις αγνόησε και υπέγραψε στην Μπάγερν έναντι 285.000 δολαρίων! 

Ο λόγος ήταν πως η συζήτηση που είχε με τον τότε προπονητή της Μπάγερν, τον έπεισε ότι αξίζει να κάνει ένα restart από το Μόναχο. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς από την δική του πλευρά, ήρε τις όποιες επιφυλάξεις είχε, όταν άκουσε τον Αμερικανό να του εξηγεί πως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την ταπεινή (για την δική του φήμη) Μπάγερν σαν έναν προσωρινό σταθμό. 

Η συνεργασία τους υπήρξε άψογη κι ο D-Will δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Υπήρξε υποδειγματικός πολίτης και παράλληλα είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του Γερμανικού πρωταθλήματος το 2019. 

Ο Ράντονιτς του άλλαξε τελείως αγωνιστικό προσανατολισμό και από ένα τεσσάρι που οι προπονητές του ΝΒΑ επέμεναν να τον μετατρέψουν σε small forward, τον χρησιμοποίησε κατά βάση στο «4» και πολλές φορές σε χαμηλά σχήματα στο «5»! 

Πλέον κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον Παναθηναϊκό, με την φανέλα του οποίου ο Ουίλιαμς έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο του κοινού. Κάτι απολύτως δικαιολογημένο, όχι τόσο για τα εξαιρετικά του νούμερα στην επίθεση, όσο για το ότι εμπνέει εμπιστοσύνη, την ώρα που η μπάλα «ζεματάει».  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ