fbpx

Σλασκ-Προμηθέας 76-78: Την «εκτέλεσε» στο τέλος (vid)

Σλασκ-Προμηθέας 76-78: Την «εκτέλεσε» στο τέλος (vid)

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 12 πόντους στις αρχές της 4ης περιόδου; Ο Προμηθέας κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να επιβληθεί της Σλασκ (76-78) με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο, ωστόσο ο Κάουαν τους τη στέρησε. Οι Πατρινοί έφτασαν στην τέταρτη επιτυχία τους σε πέντε ματς και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθoύν την Άνκαρα, η οποία έχει το ίδιο ρεκόρ. Οι δυο τους ισοβαθμούν στην πρώτη θέση…

YouTube video

Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε ο Προμηθέας στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς οι παίκτες του κ.Γιατρά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά. Το μόλις ένα δίποντο σε κάτι περισσότερο από τέσσερα λεπτά φανερώνει του λόγου το αληθές. Ωστόσο αυτό δεν στοίχισε στην ελληνική ομάδα, λόγω της καλής της άμυνας. Η Σλασκ μετά τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου προσπάθησε να αποσπαστεί στο σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (15-14). Μία βολή του Μάρτιν και ένα δίποντο του Κολέντα διαμόρφωσαν το 18-14 της πρώτης περιόδου. 

Η ίδια εικόνα του Προμηθέα στο ξεκίνημα και του δεύτερου κομματιού του αγώνα. Οι γηπεδούχοι με έξι διαδοχικούς πόντους έφτασαν το σερί τους στο 9-0 και τη διαφορά στους 10 (24-14). Γιανγκ και Κουμπόλκα πέτυχαν μαζί 15 πόντους και ανέτρεψαν τα δεδομένα στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι από -10 έφτασαν στο + 1 (28-29) τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ο Κάουαν έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του, αλλά η αφλογιστία του ίδιου και των συμπαικτών του για 2’45’’ έδωσαν την ευκαιρία στη Σλασκ να τρέξει 12-0 σερί και να πάει στα αποδυτήρια στο +9 (42-33). 

Ο Μόργκαν, που είχε μετατραπεί σε θεατή, λόγω των δύο γρήγορων φάουλ του στο πρώτο ημίχρονο, θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο τρίτο δεκάλεπτο και τα κατάφερε. Ο άσος της Σλασκ έκανε τη ζημιά στους Πατρινούς από την περιφέρεια και έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να μένει η διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Οι παίκτες του κ.Γιατρά πραγματοποίησαν πολλά αβίαστα λάθη, ακόμα και σε αιφνιδιασμούς. Αν οι γηπεδούχοι δεν έμεναν άποντοι στα τελευταία 2’10’’, τότε ο Προμηθέας θα έμπαινε στο τελευταίο δεκάλεπτο με διαφορά μεγαλύτερη από τους 12 πόντους (62-50). 

Ο Προμηθέας δεν πέταξε λευκή πετσέτα και με τον Γκίκα να δίνει το έναυσμα και τους Κουβόλκα και Γιανγκ να ακολουθούν, κατάφερε όχι μόνο να «ροκανίσει» τη διαφορά, αλλά και να ισοφαρίσει 70-70 τρία λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Η Σλασκ με δύο καλάθια των Γκολεμπιόβσκι και Ντζιέβα έκανε το 76-72 με τον χρόνο να δείχνει 1’16’’. Ο Γιανγκ με τρίποντο (2/8) μείωσε στον πόντο, ακολούθησε μία καλή άμυνα και ένα εκπληκτικό τρίποντο του Κάουαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Το σουτ του Μόργκαν δεν βρήκε στόχο και ο Προμηθέας έφυγε από την Πολωνία με μία σημαντική νίκη (76-78).

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 42-33, 62-50, 76-78

ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ (Αντρέι Ούρλεπ): Κολέντα 6, Μόργκαν 13 (1), Μάρτιν 17 (1), Γκολεμπιόφσκι 8, Παραχούσκι 4, Ντζιέβα 14 (2), Τόμτσακ 6, Τζάστις 2, Νίτζιολ 6.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μάκης Γιατράς): Κάουαν 9 (2), Ντάγκουμπιτς 7 (1), Γιάνγκ 20 (2), Κόντιτ 2, Τσαϊρέλλης, Μουράτος 4, Γκίκας 10 (2), Κακλαμανάκης, Σίμπσον, Τανούλης 7, Κουλμπόκα 19 (3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ