fbpx

Υπερβολική καθοδήγηση

Υπερβολική καθοδήγηση

Η «σκληρή αγάπη» του πατέρα του που δούλευε στην δίωξη ναρκωτικών και της μητέρας του που ήταν πράκτορας του FBI  διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του αλλαγμένου πλέον Ούειντ Μπόλντγουιν 

Είθισται το πρόβλημα με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παικτών από την Αμερική να είναι η έλλειψη πατρικής καθοδήγησης.  Για τον Ουέιντ Μπόλντουιν ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ο πατέρας του υπήρξε κεντρικό πρόσωπο στην ανατροφή του και φρόντισε να τον σκληραγωγήσει σε υπέρμετρο βαθμό. Το γεγονός αυτό αποτελεί το μυστικό τόσο για τις επιτυχίες, αλλά και για τις αποτυχίες του νυν παίκτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, του οποίου η Ευρωπαϊκή πορεία ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό. 

Ιστορίες στα όρια του αστικού μύθου 

Ο Ουέιντ Μπόλντουιν ο τρίτος θήτευσε στην Αμερικανική δίωξη ναρκωτικών για 27 χρόνια! Ήταν μυστικός πράκτορας και το καθήκον του ήταν να ανακαλύπτει και να συλλαμβάνει εμπόρους ναρκωτικών σε μερικές από τις μεγαλύτερες «πιάτσες» της Αμερικανικής αγοράς. Δούλεψε στη Νέα Υόρκη, στην Βαλτιμόρη και στις Μπαχάμες και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας!

Όσο σκληρός ήταν στην δουλειά του, άλλο τόσο ήταν με τον γιο του. Οι ιστορίες είναι πολλές και δεν αποτελούν αστικούς μύθους. 

Στα οκτώ του χρόνια, του έδεσε το δεξί του χέρι για δύο εβδομάδες, ώστε να μάθει να κάνει τρίπλα με το αριστερό! Πέντε χρόνια αργότερα, του έθεσε χρονικό όριο ώστε να «βγάλει» 50 στην σειρά “πους απ”! Ο Ουέιντ ο τέταρτος απέτυχε και τα άκουσε για τα καλά από τον πατέρα του. 

Στα 16 του, πάντως, έφερε εις πέρας , μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Τούτη την φορά συμμετοχή είχε και η μητέρα του Μόνικα, η οποία από την δική της πλευρά δούλευε στο FBI. 

Έτσι ο νεαρός Ουέιντ βρέθηκε στην ακαδημία εκπαίδευσης των πρακτόρων του FBI (!) και έπρεπε να τρέξει μια απόσταση πέντε μιλίων (οκτώ χιλιομέτρων δηλαδή) μαζί με ενήλικα στελέχη του πιο ξακουστού σώματος ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από μια ώρα, όχι απλά τα είχε καταφέρει, αλλά τερμάτισε πρώτος από όλους! 

Για τους γονείς του ήταν ένας τρόπος, ώστε να γίνει άντρας. Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν συναναστραφεί με τον νυν παίκτη της Μακάμπι, τα «καψώνια» αυτά λειτούργησαν αρνητικά στην ψυχολογία που σχημάτισε ως παίκτης. 

Από το γυμνάσιο και το κολέγιο ως το ΝΒΑ και τις ομάδες του στην Ευρώπη, ο Μπόλντουιν είχε μια επιθετικότητα που πολλές φορές ήταν αδικαιολόγητη. Αντιδρούσε αρνητικά στις συστάσεις τόσο των προπονητών του, όσο και των συμπαικτών του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στεριώσει κάπου. 

Κακές σχέσεις με συμπαίκτες

Στο Saint Joseph Highschool στο Νιού Τζέρσεϊ είχε ανταγωνιστική σχέση με τον συμπαίκτη του και νυν All Star του ΝΒΑ Κάρλ Άντονι Τάουνς, του οποίου ο πατέρας επίσης είχε μια «hands on» προσέγγιση. Στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, δεν μπόρεσε ποτέ να «συγχρωτισθεί» με τον (άσο των Λέικερς στις μέρες μας) Ντέιμιαν Τζόουνς, έστω κι αν οι δύο τους θα μπορούσαν να σχηματίσουν ένα ασυναγώνιστο δίδυμο κοντού-ψηλού. Στην δεύτερη και τελευταία του χρονιά, παρά το γεγονός πως ήταν ο πιο παραγωγικός  παίκτης των «commodores», οι συμπαίκτες του ψήφισαν για αρχηγούς τον Λουκ Κορνέτ (νυν παίκτη των Σέλτικς) και τους άσημους Νόλαν Κρέσλερ και Ράιλι ΛαΤσανς. 

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο ΝΒΑ και μόλις μετά από ένα χρόνο από την στιγμή που τον επέλεξαν στο Νο 17 του ντραφτ του 2016, οι Γκρίζλις τον «έκοψαν». 

Η επιρροή του Σπάχια 

Οι ιστορίες για την προσωπικότητα του είναι πολλές, αλλά αρκετές είναι «άδικες». Πρώτον γιατί ο Μπόλντουιν έπρεπε να ξεπεράσει διάφορα βιώματα που του δημιουργήθηκαν από την  «σκληρή αγάπη» του πατέρα του. Δεύτερον, διότι μέσα από το πέρασμα των χρόνων και τις εμπειρίες που απέκτησε στην Ευρώπη, ωρίμασε πολύ ως άνθρωπος. Πλέον έχει πολύ καλύτερες σχέσεις τόσο με τους συμπαίκτες του όσο και με τους προπονητές. Πέρσι στην Μπασκόνια, ξεκίνησε πολύ άσχημα καθώς οι φωνές του Ιβάνοβιτς λειτούργησαν αρνητικά. Όταν ο (μετρ της ψυχολογίας) Νέβεν Σπάχια πήρε τα ηνία των Βάσκων, ο Αμερικανός άσος «μεταμορφώθηκε» και παρουσίασε τον καλό του εαυτό. 

Αυτή τη στιγμή άλλωστε, στα 26 του χρόνια, πλέον, δείχνει να είναι απαλλαγμένος από τα προβλήματα του παρελθόντος και αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ των ευρωπαϊκών παρκέ. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ