fbpx

Μονακό-Φενέρμπαχτσε 93-96: Προσπάθησε να «αυτοκτονήσει» (vid)

Μονακό-Φενέρμπαχτσε 93-96: Προσπάθησε να «αυτοκτονήσει» (vid)

Η Μονακό, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19 πόντους στις αρχές της τέταρτης περιόδου, άγγιξε την ανατροπή, αλλά η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να φύγει από το Πριγκιπάτο με τη νίκη (93-96) που τη διατηρεί στην πρώτη θέση. Αντίθετα οι Μονεγάσκοι έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν στο… ρετιρέ τους αντιπάλους τους και έμειναν πίσω τους με δύο νίκες διαφορά…

YouTube video

Η Μονακό είχε σαφείς στόχους να στείλει την μπάλα κοντά στο καλάθι στις αρχές του αγώνα και η επιλογή αυτή αποδείχθηκε σωστή, καθώς οι Μονεγάσκοι με πρωταγωνιστή τον Μοντεγιούνας (7 πόντοι) πήραν το προβάδισμα (9-5). Η Φενέρ δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει, αλλά οι δύο μονομάχοι σίγησαν για περίπου δύο λεπτά. Ο Νικ Καλάθης, βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επίτευξη πόντων, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο διεθνής άσος, που ήταν άποντος μέχρι εκείνο το σημείο, πέτυχε 2/2 δίποντα και 1/1 τρίποντο, στέλνοντας τους Τούρκους στη δεύτερη περίοδο στο +3 (18-21). 

Ο Καλάθης συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και με τέσσερις από τους έξι πόντους της Φενέρ εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 (18-28). Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και με τους Οκόμπο, Λόιντ Μοντεγιούνας και Τζέιμς «μάζεψαν» τη διαφορά και επέστρεψαν στο παιχνίδι (33-35). Οι πέντε σερί πόντοι του Έντουαρτς έδωσαν την ευκαιρία στο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη να πάει στα αποδυτήρια με +7 (38-45). 

Οι Μονεγάσκοι συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άμυνά τους. Οι Τούρκοι έβρισκαν εύκολα καλάθια με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεπεράσει τους 10 πόντους (43-56) και να μονιμοποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα, παρά τις προσπάθειες του Μάικ Τζέιμς. Ο Ουίλμπεκιν έδειχνε ασταμάτητος πίσω από τα 6,75 (3/5 τρίποντα) Ο Νάιτζελ Χέις τον ακολουθούσε (4/5 τρίποντα) και η Φενέρ έκλεισε την περίοδο στο +19 (60-79).

Η Μονακό αποφάσισε να παίξει άμυνα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Η Φενέρ για περίπου τρία λεπτά σημείωσε μόλις ένα τρίποντο, σε αντίθεση από τους γηπεδούχους που είχαν συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι. Ο Λόιντ έριξε μετά από αρκετή ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (79-87) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Καλάθης πήρε προσπάθειες επιθετικά και με 4 πόντους απαντούσε ουσιαστικά στα καλάθια του Τζέιμς. Η Φενέρμπαχτσε έβλεπε τους γηπεδούχους συνεχώς να «ροκανίζουν» τη διαφορά και να πλησιάζουν στον πόντο (91-92) στα τελευταία 44 δευτερόλεπτα. Η ψυχραιμία των φιλοξενούμενων από τη γραμμή των βολών σε συνδυασμό με το άστοχο σουτ του Τζέιμς στην τελευταία φάση, έδωσαν τη νίκη  στους πρωτοπόρους της φετινής Euroleague. 

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 38-45, 60-79, 93-96

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Οκομπό 12 (2) Μπράουν 8 , Λόιντ 18 (4), Μπλόσομγκεϊμ 3 (1), Ντιάλο 16 (1) , Μοερμάν , Μοτιεγιούνας 11 (1), Στράζελ, Χολ 8, Τζέιμς 17 (3).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 8, Μπιρσέν 6 (2), Γουίλμπεκιν 13 (3) , Έντουαρντς 12 (2), Χέιζ-Ντέιβις 21 (4), Τζεκίρι 4, Γκούντουριτς 11 (1), Μπούκερ 6, Καλάθης 15 (1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ