fbpx

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 90-84: Τα χάλασε στο τέλος (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 90-84: Τα χάλασε στο τέλος (vid)

Με πρωταγωνιστή έναν πρώην «ερυθρόλευκο», η Μακάμπι «ανάγκασε» τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα εκτός έδρας (90-84). Ο Μπόλντγουιν πέτυχε 22 πόντους με 4/7 τρίποντα και 6 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στην ανατροπή στην τελευταία περίοδο και τελικά στη νίκη.

YouTube video

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα μπορούσε να είχε παράπονο από τους παίκτες του επιθετικά. Η μπάλα περνούσε στους ψηλούς και από εκεί γινόταν όλο το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Ο Φαλ όποτε δεν ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους του μοίραζε προς τα έξω με τους Παπανικολάου και Βεζένκοφ να βρίσκουν τρόπο να στέλνουν την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Ωστόσο, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος σίγουρα δεν ήταν ευχαριστημένος από την περιφερειακή άμυνα. Οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να μπουν εύκολα στο ζωγραφιστό και «πυροβολούσαν» έξω από τα 6,75. Η Μακάμπι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν στο σκορ, αλλά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (22-20). Οι 22 πόντοι προήλθαν με έξι τρίποντα, ένα δίποντο και δύο βολές.

Κορυφαίος της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε προβλήματα στο να βρίσκει πόντους επιθετικά. Ο Πίτερς ευστοχούσε από μακρινή απόσταση, ο Μπλακ κάτω από το καλάθι, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Μπόλντγουιν και Μπράουν συνέχισαν την τρομακτική ευστοχία από τα 6,75 και έδωσαν στη Μακάμπι το προβάδισμα (41-40). Ο Βεζένκοφ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια με το +2 (43-45). 

Ο Ολυμπιακός βρήκε ισορροπία και στις δύο πλευρές του γηπέδου στο τρίτο δεκάλεπτο και έγειρε υπέρ του την κατάσταση. Κάαναν και Βεζένκοφ είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση, η άμυνα δεν επέτρεπε τους εύκολους πόντους και στο 25’ ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 46-56. Η διαφορά έμενε σε αυτά τα επίπεδα, χάρη στις καλές επιλογές των Σλούκα, Βεζένκοφ και Λαρεντζάκη, όμως το τρίποντο του Κόλσον στην τελευταία φάση έφερε τους Ισραηλινούς σε απόσταση έξι πόντων (63-69). 

Ο Κάαναν πήγε στα αποδυτήρια με δύο αντιαθλητικά φάουλ στο ματς και τον Μπαρτζώκα με μία λύση λιγότερη στην τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο παθιασμένα, οι «ερυθρόλευκοι» πιο «παγωμένοι» και το παιχνίδι γύρισε. Ο Λαρεντζάκης ήταν ο μόνος που είχε σκοράρει στα πρώτα πέντε λεπτά με αποτέλεσμα το 63-69 να γίνει 78-74. Ο Έλληνας άσος ήταν ο μόνος που διασώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς οι συμπαίκτες του αστοχούσαν από την περιφέρεια και αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν ακόμα και τους αιφνιδιασμούς. Το σύνολο του Κάτας κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος (90-84) και έφτασε στην πέμπτη του νίκη στη φετινή Euroleague. 

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 43-45, 63-69, 90-84

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Όντεντ Κάτας): Άνταμς, Μπράουν 16 (2), Μπάλντγουιν 22 (4), Μάρτιν 13 (2), Σόρκιν 4, Ντιμπαρτολομέο 11 (1), Χίλιαρντ 2, Χόλινς 8 (2), Πόιθρες 6, Νέμπο 5, Κόλσον 3 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Κέιναν 4, Λαρεντζάκης 21 (5), Φαλ 2, Σλούκας 15 (2), Βεζένκοφ 17 (1), Παπανικολάου 13 (3), Μπόλομποϊ 1 , Πίτερς 5 (1), Μπλακ 2, ΜακΚίσικ 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ