fbpx

Ένας ωραίος τύπος

Ένας ωραίος τύπος

Πριν από πέντε χρόνια ο Κλέι Τόμπσον μίλησε για τις… σκαλωσιές της Νέας Υόρκης και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας στην ίδια μποεμική ατραπό

Η περίπτωση του είναι μοναδική για έναν απλό λόγο: Είναι ο μόνος παίκτης του ΝΒΑ που έχει συνδυάσει την δόξα και τα πλούτη με μια φυσιολογική ζωή, χωρίς το παραμικρό παραστράτημα. Ο Κλέι Τόμπσον είναι ένας πολύ ωραίος τύπος γιατί έτσι του αρέσει και έτσι του βγαίνει. Το ρεκόρ περιόδου του με τους 41 πόντους απέναντι στο Χιούστον τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/11) ήρθε την στιγμή που η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του είχε φτάσει στο κόκκινο. Όπως, όμως, έδειξε και στον Ντέβιν Μπούκερ, τα τέσσερα δακτυλιδάκια που κοσμούν τα δάκτυλα του, είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Δύσκολα, ωστόσο, γίνεται αντιληπτό πόσο νορμάλ είναι στην καθημερινή του ρουτίνα. Υπάρχουν, όμως, αρκετά περιστατικά που το μαρτυρούν. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό έλαβε χώρα ακριβώς πριν από πέντε χρόνια. Το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου (άρα ξημερώματα 22ας για την Ελλάδα) του 2017, ο Τόμπσον περπατούσε αμέριμνος στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Ο ένας στον Φάλον, ο άλλος βόλτα με τα πόδια

Μια μέρα νωρίτερα, οι (πρωταθλητές του 2017) Ουόριορς είχαν επικρατήσει με 118-111 των Νετς στο Barclays Center με τον βασικό τους σούτινγκ γκαρντ να κάνει στο… ρελαντί ένα double double 23 πόντων και 10 ριμπάουντ. Ακολούθως ο Στιβ Κερ έδωσε ρεπό μιας μέρας στους παίκτες του ώστε να απολαύσουν το «μεγάλο μήλο», πριν ταξιδέψουν στην… σαγηνευτική Οκλαχόμα για τον αγώνα με τους Θάντερ. Ο Στεφ Κάρι είχε κανονίσει τότε, να επισκεφθεί το στούντιο του Tonight Show για να δώσει συνέντευξη στον περίφημο Τζίμι Φάλον. Ο «splash brother» από την πλευρά του, είχε προτιμήσει να βολτάρει με τα πόδια στο κέντρο του Μανχάταν!

Εκεί, λοιπόν, που σουλάτσαρε φορώντας το τζινάκι και τον σκούφο του, τον «πέτυχε» ένα τηλεοπτικό συνεργείο να κοιτάζει τις σκαλωσιές που υπήρχαν σε διάφορα σημεία των δρόμων και αποτελούν μόνιμο φαινόμενο στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Η ρεπόρτερ δεν είχε ιδέα ποιο ήταν το ψηλό παλικάρι που βρέθηκε στο διάβα της και με μεγάλη άνεση τον ρώτησε αν θα ήθελε να πει δυο λόγια. Με ακόμα μεγαλύτερη άνεση, ο αστέρας των «πολεμιστών» δέχθηκε και κατέθεσε την άποψη του για τα… ικριώματα στο down town της Νέας Υόρκης. «Συνήθως παρατηρώ αν οι σωληνώσεις και τα υπόλοιπα υλικά είναι καινούργια. Μερικές φορές φαίνονται ότι κάποια είναι παλιά, οπότε τα αποφεύγω», ήταν η δήλωση του που έγινε viral μερικές ώρες αργότερα, όταν έγινε γνωστό πως η δημοσιογράφος δεν γνώριζε την ιδιότητα του συνεντευξιαζόμενου της.

Οι βαρκάδες με το «Splash Express»

Ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του, μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη στον 6ο τελικό του 2019 απέναντι στο Τορόντο και ακολούθως την ρήξη αχιλλείου λίγο πριν την έναρξη της περιόδου 2020-21, ο γιος του (παλιού σπουδαίου παίκτη των Μπλέιζερς και των Λέικερς) Μάικαλ Τόμπσον δεν άλλαξε συνήθειες. Έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δούλεψε σκληρά για να μπορέσει να επιστρέψει υγιής και δυνατός. Αντί να ποστάρει στα social media στιγμές από το γυμναστήριο ή να προσλάβει ένα συνεργείο ώστε να καταγράψει τον δρόμο για την επιστροφή του (όπως έχουν κάνει άλλοι σούπερ-σταρ στο παρελθόν), προτίμησε να πάρει ένα 12μετρο σκάφος και να μάθει να το οδηγεί μόνος του.

Βρήκε την γαλήνη που χρειαζόταν στον μαγευτικό εκ πρώτης όψης, αλλά άγριο κι επικίνδυνο στην πραγματικότητα κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Έβαζε δυνατά Μάικλ Τζάκσον από τις δεκαετίες του 80 και του 90, σάλπαρε όποτε έβλεπε «λαδιά» ή «glassy», όπως λέγεται στην αντίστοιχη Αμερικανική ναυτική αργκό. Πήγαινε βόλτες, έχοντας για μοναδική συντροφιά τον σκύλο του, έκανε ψαροντούφεκο (!) την μέρα, διάβαζε πολλά βιβλία την νύχτα και πολλές φορές αντί να γυρίσει σπίτι του, κοιμόταν στην κουκέτα κάτω από την τιμονιέρα του σκάφους! Δεν είχε καν προσλάβει ανθρώπους για να του καθαρίζουν το σκάφος και προτιμούσε να κάνει όλες τις αγγαρείες μόνος του!

Το αγαπημένο εστιατόριο

Όταν πλέον επέστρεψε στα παρκέ, συνήθιζε να πηγαίνει στο εστιατόριο «Ramp» που είναι κοντά στο Chase Center για δύο λόγους: Πρώτον γιατί ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου του επέτρεπε να παρκάρει το «Splash Express» στον ντόκο του και γιατί ακολούθως έπαιρνε το ποδήλατο του και οδηγούσε αυτό ως το γήπεδο της ομάδας του.

Στα 32 του χρόνια, ο Κλέι Τόμπσον ξέρει καλά ποιος είναι και δεν χρειάζεται κανενός είδους επιβεβαίωση. Όταν θέλει να «εξαφανιστεί» κλείνει το κινητό του και δεν μπορεί να τον εντοπίσει κανείς. Παιδιά δεν έχει, ούτε καν μόνιμη σχέση, πλην όμως δεν έχει δώσει ποτέ αφορμή στην προσωπική του ζωή για αρνητικό σχόλιο.

Είναι απλά ένας πολύ ωραίος τύπος…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ