fbpx

Σάκοτα: «Υπάρχει θέληση για λύση μεταξύ FIBA και Euroleague»

Σάκοτα: «Υπάρχει θέληση για λύση μεταξύ FIBA και Euroleague»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα τόνισε πως οι δυο πλευρές έχουν δείξει σημάδια, πως θέλουν να βρεθεί λύση και να σταματήσει η κόντρα των τελευταίων ετών.

Όπως τόνισε οι επαφές θα συνεχιστούν και εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως σύντομα θα βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, ανέλυσε και το πλάνο που θα εφαρμοστεί, εφόσον υπάρξει συμφωνία.

Αρχικά, ο Σάκοτα δήλωσε στην εφημερίδα «Mozzart Sport»: «Οι συμβουλευτικοί ρόλοι υπάρχουν πλέον μόνο στο NBA, την ACB και το ιταλικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν οι σημερινοί σύλλογοι πιστεύουν ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για έναν σύμβουλο. Νομίζουν πως οι προπονητές ξέρουν τα πάντα»;

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν προπονητές με πλούσια εμπειρία, που αυτή πρέπει να μεταβιβαστεί με σωστό τρόπο. Στην Ελλάδα δε μου αρέσει που όλο το μπάτζετ ξοδεύεται σε παίκτες. Δεν υπάρχει χώρος, για παράδειγμα, για έναν αθλητικό ψυχολόγο όπως στη Γερμανία».

Σχετικά με την κόντρα μεταξύ FIBA και Euroleague υπογράμμισε: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα πριν ακόμη εκλεγεί πρόεδρος της EuroLeague. Υπήρξε μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Euroleague, της FIBA ​​και του NBA και για πρώτη φορά φάνηκε η βούληση να βρεθεί λύση. Προσωπικά, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Η EuroLeague μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το όνομα, εάν το FIBA ​​Champions League και το EuroCup ενωθούν, και υπάρχει ένα ακόμη πρωτάθλημα. Με βάση τα αποτελέσματα, οι ομάδες θα μπορούσαν να προβιβαστούν ή να υποβιβαστούν σε υψηλότερης ή χαμηλότερης κατάταξης κατηγορίες. Αν το μπάσκετ είναι επιχείρηση, είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση. Αυτό θα οδηγούσε και στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των συλλόγων».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ