fbpx

Ολυμπιακός-Κολοσσός 99-64: «Προπόνηση» πριν τη «διαβολοβδομάδα»

Ολυμπιακός-Κολοσσός 99-64: «Προπόνηση» πριν τη «διαβολοβδομάδα»

Εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Κολοσσό, τον οποίο και συνέτριψε με 99-64 για την 6η αγωνιστική της Basket league. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν χρειάστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα να φορτσάρουν ιδιαίτερα και έφτασαν με εμφατικό τρόπο στο «6 στα 6» στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πιάσει υψηλές στροφές πήρε στην αρχή τα ηνία του αγώνα και διατηρούσε το προβάδισμα που απέκτησε χάρη στα καλάθια του Λούντζη και του Παπανικολάου. Η παρουσία του Φαλ δέσποζε κάτω από τα καλάθια, με τους φιλοξενούμενους να μην πατούν το ζωγραφιστό και να επιχειρούν κυρίως από την περιφέρεια τις επιθέσεις τους. Τα πέντε λάθη του Κολοσσού στο πρώτο δεκάλεπτο φανερώνουν και τη δυσκολία που είχαν οι παίκτες του Παπαθεοδώρου απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν αυτά που δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με μεγαλύτερη, από τους επτά πόντους,  διαφορά (23-16). 

Το δεύτερο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε και τη διαφορά. Η πιεστική άμυνα οδήγησε τον Κολοσσό σε ακόμα έξι λάθη, τα οποία μετέτρεψε σε εύκολους πόντους ο Ολυμπιακός. Πίτερς, Μπολομπόι, Μακίσικ και Λαρεντζάκης είχαν από ένα εξαιρετικό μικρό διάστημα στην επίθεση της ομάδας τους, εκτοξεύοντας τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν μόλις στους εννιά πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς δεν πήραν ούτε έναν πόντο στις έξι προσπάθειές τους πίσω από τα 6,75. Το κάρφωμα του Μακίσικ ολοκλήρωσε το πρώτο 20λεπτο, που βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στο +26 (51-25).

Το σκηνικό έμεινε το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Πάππας και τον Φαλ να χτυπάνε από την περιφέρεια και κοντά στο καλάθι, η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους (58-27) και έμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου (74-43). Ο Σταρκς ήταν ο μοναδικός παίκτης του Κολοσσού που είχε συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι και έβρισκε τρόπο να πληγώσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Στην αντίπερα όχθη οι Μπλακ και Πίτερς έδειχναν να έχουν περισσότερη όρεξη, κρατώντας τους πρωταθλητές σταθερά πάνω από τους 30 πόντους. Ο τελευταίος με σουτ έγραψε το τελικό 99-64…

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 51-25, 74-43, 99-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Λούντζης 5, Φαλ 12 (3), Βεζένκοφ 8 (2), Παπανικολάου 12 (3), Λαρεντζάκης 6 (1), Πάππας 5 (1), Σλούκας, Μπολομπόι 7, Πίτερς 21 (3), Μπλακ 9, Μακίσικ 14 (2)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Σταρκς 21 (2), Χρυσικόπουλος 4, Όζμπορν 7 (1), Χατζηδάκης 6, Κατσίβελης 5 (1), Μορέιρα 10, Μπίλλης 2, Κόφεϊ 2, Ιορδάνου 2, Τιγκ 5 (1),

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ