fbpx

Υπόθεση Μήτογλου: Τότε θα παρθεί η απόφαση, στο «κόλπο» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Υπόθεση Μήτογλου: Τότε θα παρθεί η απόφαση, στο «κόλπο» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Ο Ντίνος Μήτογλου από τις 29 Μαρτίου που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, βρίσκεται στα «πιτς», αναμένοντας την απόφαση της FIBA για την τιμωρία του. Εδώ και κάμποσες εβδομάδες ακούγεται πως σύντομα θα παρθεί οριστική απόφαση, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρχε φως στο τούνελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την τιμωρία του Μήτογλου θα εκδοθεί σε 15-20 μέρες, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο για μια ακόμη μικρή καθυστέρηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως η απόφαση θα κοινοποιηθεί πριν το τέλος του 2022.

Η υπερασπιστική γραμμή του Μήτογλου ήταν δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς η ουσία που ανιχνεύτηκε επιφέρει εξοντωτική τιμωρία από δύο έως τέσσερα χρόνια. Από τη πρώτη στιγμή ο Μήτογλου είχε στο νομικό του επιτελείο όχι μόνο τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, διακεκριμένο νομικό και άριστο γνώστη των διεθνών κανονισμών Σοφοκλή Πιλάβιο αλλά και ενίσχυση εκ του….εξωτερικού. Στο νομικό επιτελείο του προστέθηκε και πολύ γνωστός Αμερικανός δικηγόρος τον οποίο προσέλαβε ειδικά για την υπόθεση το πρακτορείο παικτών που τον αντιπροσωπεύει για τις ΗΠΑ.

Η υπερασπιστική γραμμή του Μήτογλου, όπως προείπαμε, είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Γενικότερα, η γραμμή που χαράχτηκε βασίστηκε σε τρεις άξονες: Στην αποδοχή του λάθους, στη μεταμέλεια και στην άγνοια. Κατέθεσε εγγράφως δήλωση μεταμέλειας παραδεχόμενος το λάθος του αλλά και ταυτόχρονα επικαλέστηκε άγνοια της ουσίας που του χορηγούσε Ελληνίδα γιατρός και του γεγονότος ότι αυτή ανήκε στα απαγορευμένα φάρμακα. Επιπρόσθετα και για να ενισχύσει ακριβώς το στοιχείο της άγνοιας πρόσφατα έγινε γνωστό ότι κατέθεσε αγωγή σε βάρος της γιατρού που του χορηγούσε την απαγορευμένη ουσία και η οποία προστέθηκε στα έγγραφα της υπερασπιστικής γραμμής του. Θεωρείται μάλιστα κίνηση κομβικής σημασίας αφού εμφανώς διαχωρίζει τη θέση του. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Μήτογλου επικαλείται τον έντιμο πρότερο αθλητικό βίο του.

Ο στόχος είναι η ποινή να μην ξεπεράσει τον ένα χρόνο αποκλεισμού, που σημαίνει πως τον Μάρτιο, αν όλα πάνε κατ’ ευχή, ο Μήτογλου θα μπορεί να επιστρέψει επίσημα στην ενεργό δράση. Στη χειρότερη των περιπτώσεων και εφόσον η ποινή φτάσει τον διετή αποκλεισμό θα κατατεθεί άμεσα έφεση στο CAS για την μείωση της με πολλές ελπίδες να πέσει στον ένα χρόνο.

Όσον αφορά το μέλλον του…

Το καλοκαίρι ήταν βέβαιο πως θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό, όμως ο ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει τον παίκτη εδώ και περίπου τρεις μήνες. Παρόλα αυτά, το «Τριφύλλι» έχει το πλεονέκτημα , καθώς ο «Μήτο» γνωρίζει το περιβάλλον άριστα, θα έχει άμεσα ρόλο, χρόνο και χώρο ώστε να βρει τα πατήματα του.

Ο Ολυμπιακός στη θέση «4» έχει τους Βεζένκοφ-Πίτερς, οι οποίοι μπορεί να πηγαίνουν και στο «3», αλλά σίγουρα ο χώρος που θα έχει στον Ολυμπιακό, θα είναι σαφώς πολύ περιορισμένος συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως η Αρμάνι Μιλάνο -αν και απίθανο- δεν τον έχει αποδεσμεύσει. Ο Έλληνας φόργουορντ βρίσκεται στον «πάγο» από τους Ιταλούς, χωρίς φυσικά να πληρώνεται. Ως εκ τούτου, ο Μήτογλου τυπικά είναι ακόμα δεσμευμένος από την ομάδα του Μεσίνα.

Όπως και να ‘χει, όλα θα κριθούν μετά την κοινοποίηση της ποινής του Έλληνα φόργουορντ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ