fbpx

Πικρό smoothie

Πικρό smoothie

Ο Κάσιους Ούινστον της Μπάγερν ζει με τον καημό της αυτοκτονίας του μικρού αδερφού του

Έστω κι αν είναι πρωτόπειρος στην Ευρωλίγκα, δεν παύει να είναι ένας από τους καλύτερους πλέι-μέικερ της. Μόνο που τα κατορθώματα του εντός του παρκέ, πάντα θα περνούν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στον οικογενειακό Γολγοθά τον οποίο ξεκίνησε να ανεβαίνει πριν από τρία χρόνια. Ο Κάσιους Ούινστον της Μπάγερν Μονάχου ζει με τον καημό της αυτοκτονίας του μικρού του αδερφού, τον οποίο έχασε τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια.

Η αποφράδα μέρα

Ήταν 9 Νοεμβρίου του 2019, όταν μια θλιβερή είδηση αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες του Ντιτρόιτ. Ο Ζάκαρι Ούινστον είχε βρεθεί νεκρός μετά από την πτώση του στις ράγες, την στιγμή που το τραίνο 355 είχε ξεκινήσει την διαδρομή του με τελικό προορισμό το Σικάγο

Το σοκ στην αθλητική και ακαδημαϊκή κοινότητα της Πολιτείας του Μίσιγκαν ήταν τεράστιο. Ο μικρός αδερφός του Κάσιους αγωνιζόταν στο πανεπιστήμιο τρίτης κατηγορίας Αλμπιόν και ήταν ένας καλοσυνάτο παιδί που είχε συνεχώς το χαμόγελο στα χείλη. Γι’ αυτό, άλλωστε, είχε το παρατσούκλι «smoothie».

Τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που «κυνηγάει» μέχρι τις μέρες μας την οικογένεια Ουίνστον

Μεγαλωμένοι σωστά στα γήπεδα

Πολύ απλά διότι όλα τα μέλη της ήταν ιδιαίτερα αγαπημένα και μεγάλωσαν υποστηρίζοντας το ένα το άλλο. Σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται σε αρκετές περιπτώσεις μπασκετμπολιστών οι οποίοι μεγάλωσαν χωρίς γονική καθοδήγηση, τόσο ο μπαμπάς Ρέτζι, όσο και η μητέρα Ουέντι ήταν εκεί κάθε μέρα για τους τρεις γιους τους. Ο Κάσιους, ο Κάι και ο Ζάκαρι είχαν σωστή ανατροφή και μεγάλωσαν μέσα στα γήπεδα μπάσκετ του Ντιτρόιτ, όπου τους πήγαινε ο πατέρας τους, αν και ο ίδιος ήταν πρώην παίκτης του Αμερικανικού φούτμπολ.

Μόλις 10 μέρες πριν την αυτοκτονία του Ζακ, το πανίσχυρο Μίσιγκαν Στέιτ είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό το αδύναμο Αλμπιόν, περισσότερο σαν ένδειξη τιμής στην οικογένεια Ουίνστον. To 85-50 των πανίσχυρων «Σπαρτιατών» δεν είχε καμία σημασία. Το σημαντικότερο ήταν πως ο τελειόφοιτος Κάσιους, είχε δει τον πρωτοετή Κάι να σημειώνει ένα τρίποντο απέναντι του. Ο δευτεροετής Ζάκαρι δεν είχε αγωνισθεί, με επίσημη δικαιολογία πως ήταν τραυματίας.

Η συγκλονιστική εμφάνιση

Στις 9 Νοεμβρίου, όταν έγινε γνωστό το τραγικό μαντάτο της αυτοκτονίας του «smoothie», ο Κάσιους, ο Κάι και ο πατέρας τους Ρέτζι έμειναν στο Breslin Center (την έδρα του Μίσιγκαν Στέιτ) μετά το shootaround των Spartans και συνέχισαν να κάνουν σουτ, προσπαθώντας να βρουν γαλήνη στο μέρος που ανέκαθεν τους ένωνε. Την επόμενη μέρα, ο (εμβληματικός προπονητής του πανεπιστημίου) Τομ Ίζο, πέρασε ώρες με την οικογένεια, προσπαθώντας να εκφράσει την στήριξη του. Δεν είχε καμία απαίτηση από τον Κάσιους να αγωνισθεί στο παιχνίδι απέναντι στο Μπινχάμτον, μόνο που υπολόγιζε χωρίς τον σκληροτράχηλο παίκτη του. Όχι μόνο έπαιξε, αλλά με 17 πόντους και 11 ασίστ ήταν ο κορυφαίος στην άνετη νίκη με 100-47.

Σε εκείνο το ματς έγραψε το «smoothie» στα παπούτσια του κι έκτοτε ακολουθεί το ίδιο τελετουργικό εικονικού χαιρετισμού με τον αδερφό του:

Χειραψία στον αέρα με το δεξί χέρι.
Χτύπημα στον αριστερό ώμο.
Σύγκρουση σώμα με σώμα στον αέρα.

How Cassius Winston Greets His Late Brother Before Every Michigan State Game – The New York Times (nytimes.com)

Το μήνυμα και οι «δαίμονες»

«Σε χρειάζομαι, μου λείπεις. Αλλά είμαι τόσο περήφανος για σένα αδελφέ μου, πάλεψες με κάθε δαίμονα, με ότι είχες μέσα σου», ήταν ένα μικρό μέρος του δακρύβρεχτου μηνύματος του νυν παίκτη της Μπάγερν, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του αδελφού του. Ποιοι ήταν αυτοί οι «δαίμονες». Μέχρι σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί τι οδήγησε τον Ζάκαρι στο απονενοημένο διάβημα.

Tο μόνο που είχε γίνει γνωστό ήταν πως τον Απρίλιο του 2019 ο ίδιος και ο συγκάτοικος του Μίλτον Μπαρνς είχαν βρει ρατσιστικα μηνύματα εναντίον τους και σβάστικες γραμμένες στον πίνακα έξω από την φοιτητική εστία τους.

Δυστυχώς ο Ζάκ χάθηκε νωρίς και άδικα, αλλά ο Κάσιους φροντίζει να (υπεν)θυμίζει στον κόσμο την «παρουσία» του…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ