fbpx

Το παγόβουνο που δεν φαίνεται

Το παγόβουνο που δεν φαίνεται

Η εθνική ομάδα μπάσκετ έκλεισε θέση από χθες το βράδυ στα γήπεδα της Ασίας και για ακόμα μια φορά θα είναι πιστή στο κορυφαίο ραντεβού του παγκόσμιου μπάσκετ.

Μια πρόκριση που εξασφαλίστηκε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της διαδικασίας των προκριματικών και βάζει την επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων σε ξένοιαστους ρυθμούς ενόψει των δύο τελευταίων επίσημων υποχρεώσεών της με Σερβία και Λετονία τον Φεβρουάριο.

Η γλώσσα των αριθμών μαρτυρά πως αυτή θα είναι η 9η παρουσία μας σε σύνολο 19 παγκοσμίων πρωταθλημάτων, ένατη στις τελευταίες δέκα διοργανώσεις και πέμπτη συνεχόμενη.

Όχι κι άσχημα ε;

Η κορυφή του παγόβουνου είναι αυτή. Και αποτελείται ακόμα από τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Σλούκα, Γιώργο Παπαγιάννη και άλλους αγαπημένους σταρ, τους οποίους επέλεξε η FIBA για να γιορτάσει με μια δημοσίευση της στα social media την παρουσία της Ελλάδας στα γήπεδα της Ασίας. Την παρουσία των σταρ, διορθώνω, στα γήπεδα της Ασίας.

Γιατί για φανταστείτε τα μούτρα της FIBA αν σε ένα παράλληλο σύμπαν η Ελλάδα κατέβαινε στο Παγκόσμιο με τον Τσαϊρέλη, τον Τσαλμπούρη, τον Γόντικα, τον Χαραλαμπόπουλο αλλά και τους Γκίκα, Κακλαμανάκη που δεν αγωνίστηκαν δευτερόλεπτο κόντρα στο Βέλγιο;

Ο σκοπός του συγκεκριμένου κειμένου είναι απλά να αναδείξει τη μεγάλη προσφορά των παιδιών των παραθύρων. Αυτών που δεν απολαμβάνουν τα περισσότερα φώτα, που περιμένουν πώς και πώς να φορέσουν τη γαλανόλευκη (όπως και όλοι οι άλλοι). Του παγόβουνου που είναι κάτω από το νερό και δεν φαίνεται.

Είναι ακόμα να καταδείξει το ποστάρισμα της FIBA που ναι μεν δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, αφού θα συνταχθεί με αυτούς που πουλάνε περισσότερο αλλά για ένα τέτοιο βράδυ σαν το χθεσινό, στο επίκεντρο (πρέπει να) είναι οι παίκτες του Ιτούδη που έκαναν κατάθεση ψυχής κόντρα στο Βέλγιο, ο ίδιος ο Ιτούδης που προπονεί ομάδα Ευρωλίγκας και το επιτελείο του.

Ο Καλάθης που έπαιξε 32 λεπτά την Πέμπτη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρασκευή θα ξαναπαίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Π. Καλαϊτζάκης και ο Μποχωρίδης που έχουν νέο ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη. Οι Παπανικολάου, Λαρεντζάκης και Λούντζης που θα ταξιδέψουν απευθείας στο Μόναχο για να ενσωματωθούν με την αποστολή του Ολυμπιακού που παίζει με την Μπάγερν την Πέμπτη.

Ο παραλογισμός ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα που γεννά τα παράθυρα και όλες αυτές τις περίεργες και πρωτόγνωρες συνθήκες, το παρήγορο είναι πως καταδεικνύεται όλο και περισσότερο από παίκτες, προπονητές και παράγοντες του μπάσκετ. Με την ευχή να βρεθεί λύση σύντομα.

Η Εθνική είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το ελληνικό μπάσκετ θα είναι και πάλι στη θέση που του αρμόζει και ως φόρος τιμής, παρακάτω τα ονόματα όσων αγωνίστηκαν στα προκριματικά, από τις 25 Νοεμβρίου 2021 κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και χθες, 14 Νοεμβρίου 2022:

Ρογκαβόπουλος, Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης, Καββαδάς, Αγραβάνης, Κακλαμανάκης, Μουράτος, Γόντικας, Γκίκας, Γιαννόπουλος, Σαλούστρος, Λούντζης, Μωραΐτης, Κουζέλογλου, Κασελάκης, Νετζήπογλου, Λαρεντζάκης, Σλούκας, Π. Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Κ. Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Γ. Αντετοκούνμπο, Θ. Αντετοκούνμπο, Χαραλαμπόπουλος, Τσαϊρέλης, Τσαλμπούρης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ