fbpx

Χορός δισεκατομμυρίων!

Χορός δισεκατομμυρίων!

Οι παίκτες των Νετς και των Κλίπερς κοστίζουν μαζί 605 εκατομμύρια δολάρια που είναι τα… ρέστα των ιδιοκτητών τους 

Στο παρκέ της Crypto.com arena τα ξημερώματα της Κυριακής (13/11) η κατάθεση στο παρκέ των ιδιοκτητών των Κλίπερς και των Νετς όχι μόνο ήταν αδύνατον να μετρηθεί σε κρυπτονομίσματα, αλλά ούτε καν σε «honey buns», τα αγαπημένα «τούβλα» δολαρίων του Τζέιμς Χάρντεν. Πολύ απλά διότι η συνολική αξία των παικτών των δυο ομάδων ξεπερνάει το μισό δισεκατομμύρια δολάρια!!!

Τα «φυσάει» ο Μπάλμερ

Το ποσό μοιάζει εξωπραγματικό, πλην όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και το αντέχει η τσέπη τόσο του Στιβ Μπάλμερ όσο και του Τζο Τσάι.

Ο πρώτος αγόρασε το 2014 τους Κλίπερς έναντι δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα μπορούσε να είχε δώσει και λιγότερα, αλλά στον «κρυφό» πλειστηριασμό είχε την πληροφορία ότι η μια από τις άλλες δύο προσφορές έφτανε το 1,8 δισεκατομμύριο. Για να είναι βέβαιος λοιπόν ότι θα πλειοδοτήσει, έριξε 200 εκατομμύρια παραπάνω και «έδεσε» τον… γάιδαρό του. Απλά για την ιστορία η δεύτερη καλύτερη προσφορά από τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ντέιβιντ Γκέφεν ήταν ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου… 

Στην παρούσα εποχή, για το καινούριο γήπεδο των Κλίπερς το Intuit Dome, θα δαπανήσει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται τα 400 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε για να αγοράσει το γειτονικό Forum, ώστε να γλιτώσει τις μηνύσεις από τον Τζέιμς Ντόλαν, τον ιδιοκτήτη των Νικς, που είχε στην κατοχή του την παλιά έδρα των Λέικερς και την χρησιμοποιούσε σαν συναυλιακό χώρο. 

Μοιάζουν με χρήματα της μονόπολης, αλλά είναι πραγματικά, καθώς η περιουσία του Μπάλμερ υπολογίζεται αυτήν τη στιγμή στα 79 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον κατατάσσει, σύμφωνα με το Forbes, στο Νο 10 των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη!!!

Πως έβγαλε τόσα; Μα φυσικά από τη Microsoft, η οποία υπό την καθοδήγησή του ως CEO από το 2000 ως το 2014, τριπλασίασε την κερδοφορία της! 

Ο… αλημπαμπάς των Νετς 

Από τη δική του πλευρά, ο ιδιοκτήτης των Νετς Τζο Τσάι έχει μεν να ξοδεύει 300 εκατομμύρια δολάρια για τη μισθοδοσία και τον φόρο πολυτελείας των παικτών, αλλά είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από τον Μπάλμερ.

Η δική του περιουσία ανέρχεται μόλις (sic) στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια και με αυτά τα… ψιλά είναι στο Νο 254 της λίστας του Forbes. 

Με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, ο γεννημένος στην Ταϊβάν επιχειρηματίας, έγινε δισεκατομμυριούχος με την ίδρυση της Alibaba, της οποίας είναι αντιπρόεδρος κι ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του ιθύνοντος νου της, Τζακ Μα. Μιας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου, που έχει έδρα στην Κίνα και κυριαρχεί στην Ασιατική αγορά.

Ο Τσάι αγόρασε τους Νετς έναντι 2,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μιχαήλ Προχόροφ , ενώ του έδωσε άλλο ένα δισεκατομμυριάκι για το Barclays Center. Ο πρώην χρηματοδότης της ΤΣΣΚΑ είχε δώσει λίγο περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει «πακέτο» την ομάδα και το γήπεδο στο Μπρούκλιν και υπολογίζεται πως έβγαλε «καθαρό» κέρδος άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την μεταβίβαση στον Τσάι! 

Τα payrolls και το τσεκ του φόρου 

Ο τελευταίος είναι η αλήθεια πως έχει προβληματιστεί από την κατάσταση στην ομάδα του, η οποία ξοδεύει αρκετά λεφτά χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο το payroll των «διχτύων» ανέρχεται στα 187 εκατομμύρια δολάρια και η επιταγή που θα κόψει στη λίγκα για τον φόρο πολυτελείας είναι στα 108 εκατομμύρια δολάρια! Ούτε καν 300 εκατομμύρια, δηλαδή! 

Οι Νετς έχουν την τρίτη μεγαλύτερη μισθοδοσία και ακριβώς από πάνω τους είναι οι Κλίπερς με 192 εκατομμύρια δολάρια! Μαζί με τον φόρο των 108 εκατομμυρίων, ο Μπάλμερ θα δαπανήσει στρογγυλά 310 εκατομμύρια δολάρια! 

Αθροίζοντας τους δύο προϋπολογισμούς, οι παίκτες των δύο ομάδων κοστίζουν συνολικά 605 εκατομμύρια δολάρια για την τρέχουσα σεζόν και μόνο! Τζάμπα πράμα! 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ