fbpx

Ολυμπιακός-Παρτίζαν 87-58: Συνέτριψε τους Σέρβους και επέστρεψε στις νίκες (vid)

Ολυμπιακός-Παρτίζαν 87-58: Συνέτριψε τους Σέρβους και επέστρεψε στις νίκες (vid)

Με όπλο την εκπληκτική του άμυνα στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Παρτίζαν με 87-58 για την 7η αγωνιστική της Euroleague και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα του. 

YouTube video

Οι Σέρβοι σημείωσαν μόλις τέσσερις πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, δείχνοντας καθαρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας. Σλούκας και Λαρεντζάκης ηγήθηκαν της προσπάθειας των Πειραιωτών για τη νίκη στα τελευταία δύο δεκάλεπτα. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια και στα πρώτα πέντε λεπτά είχε κρατήσει την Παρτίζαν μόλις στους 4 πόντους, ενώ είχε φτάσει από νωρίς τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Κάαναν και Παπανικολάου είχαν πετύχει τους 10 από τους 14 πόντους της ομάδας τους, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους. Μοναδικό μελανό σημείο για τους γηπεδούχους σε αυτό το διάστημα, τα δύο φάουλ του Γουόκαπ. Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε να βρίσκει λύσεις επιθετικά κυρίως από την περιφέρεια και με… δράστη τον Πάντερ, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν άφησε τη διαφορά να πέσει κάτω από τους οκτώ στο τέλος της περιόδου (22-14). 

Με πέντε σερί πόντους του Νάναλι και ένα εύστοχο δίποντο του Πάντερ, οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το 30-18 σε 30-25 «αναγκάζοντας» τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν να «χτυπούν» από το ζωγραφιστό, ενώ συνέχισαν με εύστοχα τρίποντα για να φτάσει ξανά η διαφορά σε διψήφιο αριθμό (45-34). Ο Ολυμπιακός στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου είχε την μπάλα στην κατοχή του, αλλά δύο επιπόλαια λάθη έδωσαν την ευκαιρία στην Παρτίζαν να μειώσει σε 45-38. 

Ακόμα μία προσπάθεια των φιλοξενούμενων να πλησιάσουν και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους έπεσε στο κενό. Το 48-45 έγινε γρήγορα 57-49, ενώ στη συνέχεια η μαχητικότητα και η ευστοχία του Λαρεντζάκη δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Σέρβους. Ο Έλληνας άσος πέτυχε 10 πόντους στα τελευταία 150 δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου και έστειλε τον Ολυμπιακό στο +14 (68-54). 

Στην τέταρτη περίοδο η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των «ερυθρολεύκων». Οκτώ πόντοι του Σλούκα και ένα ακόμα τρίποντο από τον Λαρεντζάκη εκτόξευσε τη διαφορά στους 23 (79-56). Ο Πάντερ είχε σιγήσει, όπως και οι Νάναλι, Λε Ντέι με αποτέλεσμα η Παρτίζαν να μην έχει τρόπο να πλησιάσει και να διεκδικήσει την τέταρτη σερί της νίκη. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν μόλις τέσσερις πόντους σε ολόκληρο το τελευταίο δεκάλεπτο και επέστρεψαν στις νίκες με εμφατικό τρόπο (87-58).

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Κάναν 10 (2), Λούντζης 1, Λαρεντζάκης 14 (3), Φαλ 6, Σλούκας 17 (3), Βεζένκοφ 15 (2), Παπανικολάου 10 (2), Μπόλομποϊ 4, Πίτερς 10 (2), ΜακΚίσικ.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Βούκτσεβιτς, ΛεΝτέι 6, Πάντερ 14 (1), Παπαπέτρου 12 (2), Γιοβάνοβιτς, Νάναλι 14 (2), Γκλας, Λεσόρ 10, Μαντάρ 2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ