fbpx

Γήπεδο με… βάθος! (pics)

Γήπεδο με… βάθος! (pics)

Η Cido Arena της Λιετκάμπελις είναι το μοναδικό γήπεδο μπάσκετ με… πίστα ποδηλασίας, που δημιουργεί τεράστια απόσταση ανάμεσα στις εξέδρες και το παρκέ.

Είναι το γήπεδο στο οποίο ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης του Παναθηναϊκού έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του την προηγούμενη σεζόν. Κι ίσως παίζοντας σε αυτό να εξηγείται πως κατάφερε να βάλει το απίθανο τρίποντο απέναντι στην Παρτίζαν, πίσω από το κέντρο.

Η Cido Arena της Λιετκάμπελις στο Πανεβέζις της Λιθουανίας είναι το μοναδικό γήπεδο μπάσκετ στην Ευρώπη, που κατασκευάστηκε για αγώνες ποδηλασίας, με συνέπεια το βασικό και μεγαλύτερο μέρος των εξεδρών να απέχει πολλά μέτρα από το παρκέ. Παράλληλα το βάθος πίσω από τις μπασκέτες είναι πολύ μεγάλο, γεγονός που δυσκολεύει τους αντιπάλους και δίνει ένα πλεονέκτημα στους παίκτες της Λιετκάμπελις.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες και το βίντεο, η απόσταση πίσω από τις πτυσσόμενες εξέδρες που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του παρκέ, με το κεντρικό μέρος των εξεδρών, είναι δεκάδες μέτρα, καθώς μεσολαβεί η πίστα για την ποδηλασία! Είναι μάλιστα η μοναδική στις χώρες της Βαλτικής και το 2021 φιλοξένησε την δεύτερη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ της ποδηλασίας (κι όμως υπάρχει τέτοιο)!

Το ιδιαίτερα σύγχρονο γήπεδο άνοιξε τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2008 και τον Σεπτέμβριο του 2011 αποτέλεσε το σπίτι της εθνικής Λιθουανίας στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ.
Ναι μεν δεν είναι το πιο φιλόξενο για τους φίλους του μπάσκετ, αλλά παρέχει την δυνατότητα σε ανθρώπους με αμαξίδιο να το επισκεφτούν, χωρίς να έχουν την παραμικρή ανησυχία για το πως θα μετακινηθούν μέσα σε αυτό. Διότι ακόμα και σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό της Λιθουανίας ο σεβασμός προς τους ανθρώπους με αμαξίδιο είναι αυτονόητος και επιβεβλημένος.

Η Cido Arena έχει συνολική χωρητικότητα 7.000 ανθρώπων, η οποία πέφτει κατά 1000 άτομα στους αγώνες μπάσκετ. Στους αγώνες της Λιετκάμπελις, μαζεύονται κατά μέσο όρο γύρω στους 2.000 ανθρώπους, αν και πέρσι που η ομάδα, με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, έφτασε ως τους τελικούς της Λιθουανικής λίγκας, γέμιζε.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στις 11 Νοεμβρίου όταν η εθνική Λιθουανίας θα φιλοξενήσει την Γαλλία του Βίκτορ Ουεμπανιάμα για τους προκριματικούς αγώνες της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ