fbpx

H επιστροφή του Ντούλε 

H επιστροφή του Ντούλε 

Ο Βουγιόσεβιτς βρέθηκε στο αγαπημένο του Βελιγράδι ως τεχνικός σύμβουλος της Ντέρμπι και οι πρώην παίκτες του έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν γνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα υγείας του 

Οι περισσότεροι στη θέση του, θα προτιμούσαν να ακολουθούν ένα πολύ προσεκτικό και συντηρητικό πρόγραμμα διαβίωσης, εν’ αναμονή της εξέλιξης που θα διαφοροποιούσε άρδην της ζωής τους. Όχι, όμως, ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς, ο οποίος παρά το γεγονός πως είναι στην λίστα αναμονής για μόσχευμα νεφρού, έχει επιστρέψει στο επαγγελματικό μπάσκετ, από το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου ως τεχνικός σύμβουλος της ομάδας Ντέρμπι που έχει ως έδρα την γενέτειρα του, Ποντγκόριτσα. 

Λατρεία στο γήπεδο «Ράνκο Ζεράβιτσα» 

Μάλιστα την Κυριακή (6/11) βρέθηκε στο αγαπημένο του Βελιγράδι, όπου μεγαλούργησε ως προπονητής της Παρτιζάν και αρκετοί πρώην παίκτες του, αλλά και σημαντικοί άνθρωποι του Σερβικού μπάσκετ, έσπευσαν να εκφράσουν την εκτίμηση τους προς το πρόσωπο του. 

Η Ντέρμπι ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μέγκα με 101-74 και στο τέλος του αγώνα, ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς τον αγκάλιασε και είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του. Δίπλα του περίμενε ο Αλεξάντερ Ράσιτς, ο γκαρντ ο οποίος βοήθησε σημαντικά την Παρτιζάν του «Ντούλε» το 2010 να φτάσει στο φάιναλ-φορ του Παρισιού (όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό του Γιαννάκη) και στα μέσα της σεζόν 2011-12 έφτασε πολύ κοντά στο να υπογράψει στους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν για προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Στο γήπεδο που φέρει το ονοματεπώνυμο ενός ακόμα θρύλου της προπονητικής στην Σερβία, του Ράνκο Ζεράβιτσα, έδωσε το «παρών» επίσης ο παλιός χεντ-κόουτς του Πανιωνίου και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης ως παίκτης με την Γιουγκοπλάστικα, Λούκα Παβίσεβιτς, ο οποίος μίλησε γι’ αρκετά λεπτά με τον Βουγιόσεβιτς πριν την έναρξη του ματς. 

Το «project» της Ντέρμπι 

Ο 63χρονος προπονητής αποχώρησε από τον πάγκο της Ρουμανικής Κλούζ το καλοκαίρι του 2021 όταν πια ήταν σαφές πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος μιας επαγγελματικής ομάδας. Ως διαβητικός είχε φτάσει στο σημείο, στο οποίο έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και σε πρώτη φάση χρειαζόταν ένα σημαντικό διάστημα χαλάρωσης. Γι’ αυτό το λόγο έμεινε μακριά από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα την περίοδο 2021-22, αλλά φέτος δέχθηκε το κάλεσμα του παλιού του παίκτη στην Παρτιζάν Τζούρο Όστοϊτς. Ο Μαυροβούνιος που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ το 2007 και στον Πανελλήνιο από το 2008 ως το 2011, είναι ο γενικός διευθυντής της Στουντένσκι Σένταρ (κατά κόσμον, Ντέρμπι, λόγω της χορηγίας με την ομώνυμη εταιρεία στοιχήματος) και έκρινε ότι ο Βουγιόσεβιτς υπό την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου θα ήταν χρήσιμος στο «project» της ομάδας του. Ποιο είναι αυτό; Η ανάδειξη νέων-ανερχόμενων παικτών. 

Η Ντέρμπι έχει φέτος στο ρόστερ της τα (γεννημένα το 2003) δίδυμα αδέρφια Ίβισιτς, αλλά και τον 20χρονο φόργουορντ Μπορίς Τίσμα, τον οποίο είχε αποκτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης όταν ήταν 13 ετών! Οι τρεις Κροάτες μπορούν να εξελιχθούν σε παίκτες υψηλού επιπέδου και ο «Ντούλε» τους έχει υπό την εποπτεία του, όπως φυσικά και όλους τους υπόλοιπους. 

Φυσικά σε περίπτωση που βρεθεί συμβατός δόσης και καταφέρει να κάνει την μεταμόσχευση. θα αποχωρήσει από το πόστο του, αλλά αυτή είναι μια εξέλιξη την οποία εύχονται όλοι όσοι γνωρίζουν την προσφορά του Βουγιόσεβιτς στο Γιουγκοσλαβικό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ