fbpx

Άνταμ Σίλβερ: «Είμαι απογοητευμένος από τον Κάιρι Ίρβινγκ»

Άνταμ Σίλβερ: «Είμαι απογοητευμένος από τον Κάιρι Ίρβινγκ»

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, εξέφρασε την απογοήτευση του από την άρνηση του Κάιρι Ίρβινγκ να ζητήσει συγγνώμη για την προώθηση του ντοκιμαντέρ «Hebrews to Negroes» μέσω του προφίλ του στο twitter.

Ο Ίρβινγκ δέχτηκε πυρά μετά τη συγκεκριμένη δημοσίευση την περασμένη Πέμπτη και ενώ αρχικά υπερασπίστηκε την απόφαση του στη συνέχεια διέγραψε τη δημοσίευση.

Σε κοινή ανακοίνωση των Νετς με την Anti-Defamation League την Τετάρτη (2/11), ο Ίρβινγκ είπε ότι αντιτίθεται σε κάθε μορφή μίσους, ενώ ο ίδιος και οι Νετς δήλωσαν ότι θα δωρίσουν από 500.000 δολάρια σε οργανισμούς που εργάζονται για την εξάλειψη του.

Το ΝΒΑ και η Ένωση Παικτών εξέδωσαν επίσης ανακοινώσεις, στις οποίες καταδίκασαν τη ρητορική μίσους, αλλά δεν ανέφεραν ονομαστικά τον Ίρβινγκ μέχρι την τοποθέτηση του Σίλβερ.

«Ο Κάιρι Ίρβινγκ πήρε μια απερίσκεπτη απόφαση να δημοσιεύσει έναν σύνδεσμο από μια ταινία που περιέχει βαθιά προσβλητικό αντισημιτικό υλικό. Αν και εκτιμούμε το γεγονός ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με τους Μπρούκλιν Νετς και την Anti-Defamation League για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και άλλων μορφών διακρίσεων, είμαι απογοητευμένος που δεν έχει ζητήσει συγγνώμη χωρίς επιφυλάξεις και πιο συγκεκριμένα να καταγγείλει το άθλιο και επιβλαβές περιεχόμενο που περιέχεται στην ταινία που επέλεξε να δημοσιοποιήσει» ήταν η δήλωση του κομισάριου του ΝΒΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ