fbpx

Ανάλυση-Τι φταίει και δεν βλέπουμε τον πραγματικό Γκριγκόνις; (vid)

Ανάλυση-Τι φταίει και δεν βλέπουμε τον πραγματικό Γκριγκόνις; (vid)

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλύει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μάριους Γκριγκόνις και γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει όλα όσα πίστευε ότι μπορεί, από τον Λιθουανό σκόρερ.

Σίγουρα στο άκουσμα του ονόματος του Μάριους Γκριγκόνις, υπήρχε ενθουσιασμός στις τάξεις του τριφυλλιού, καθώς έμοιαζε ο ιδανικός αντικαταστάτης του Νεμάνια Νέντοβιτς. Πράγματι, ο Γκριγκόνις διαθέτει το ένστικτο του «δολοφόνου», αλλά σε καμία περίπτωση όσο ο Νέντοβιτς.

Βέβαια, είναι μακράν καλύτερος αμυντικός και μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα στην επίθεση και να χρησιμεύσει σε διάφορες τακτικές εναλλαγές, συγκριτικά με τον Σέρβο.

Παρόλα αυτά, ο Γκριγκόνις φαίνεται πως δεν έχει βρει τα πατήματα του ακόμη και αυτό είναι απολύτως λογικό. Αλλά πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Λιθουανός προέρχεται από μια μεγάλη ταλαιπωρία, αυτή του Eurobasket. Είχε τεράστια καταπόνηση, ενώ δεν είχε τον χρόνο να ξεκουραστεί. Έπαιξε ανέτοιμος στο Super Cup, ενώ παίρνει και πάρα πολύ χρόνο στο παρκέ σε Ελλάδα και Εuroleague.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ο Γκριγκόνις αναγκάζεται να κάνει πράγματα που ναι,μεν, τα έκανε και στο παρελθόν αλλά σίγουρα σε μικρότερο βαθμό. Για παράδειγμα, ο Λιθουανός μπορεί να παίξει ικανοποιητικά το pick and roll, του αρέσει πολύ και το «ψάχνει» συνεχώς. Έχει την ικανότητα να μοιράσει μπάλα και να βρει τον ελεύθερο, αλλά στον Παναθηναϊκό αναγκάζεται να «φθείρεται» πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι.

YouTube video

Φυσικά δεν τον βοηθά πως οι αυτοματισμοί ακόμη είναι πενιχροί, αλλά όποτε ο Παναθηναϊκός έχει καλό spacing, τότε ο Γκριγκόνις, εκτός από το σκοράρισμα, δείχνει ότι μπορεί να δημιουργήσει όμορφες φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Φέτος, για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω, ο Γκριγκόνις φαίνεται βαρύς, κυρίως λόγω φυσικής κατάστασης. Είναι δεδομένο ότι θα επανέλθει, αλλά αυτό τον έχει επηρεάσει, κάνοντας πολλά λάθη σε καταστάσεις επιθετικού transition.  

Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, ο Λιθουανός χρειάζεται να απελευθερωθεί από την ευθύνη της μπάλας και σε αυτό θα βοηθήσει πολύ και ο Μπέικον. Αυτή τη στιγμή, ο Μάριους μπορεί εκτελέσει ιδανικότερα αν δεν έχει συνεχώς τη μπάλα στα χέρια, μέχρι να βρει την αυτοπεποίθηση αλλά και να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους καλύτερα κατανεμημένους ρόλους και τους βελτιωμένους αυτοματισμούς.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ