fbpx

Ψυχρός επαγγελματίας

Ψυχρός επαγγελματίας

Ο Μπόγιαν Μπογκντανοβιτς δεν “μούτρωσε” που πήγε στο νεανικό Ντιτρόιτ και θα λάβει 40 εκατομμύρια ως επιβράβευση για τη συνέπεια που τον χαρακτηρίζει σε όλη την καριέρα του.

Άλλος στη θέση του μπορεί να μην είχε καν δεχτεί να μπει στο αεροπλάνο. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ωστόσο, όχι απλά εμφανίστηκε στο Ντιτρόιτ, αλλά έγινε γρήγορα βασικό του στέλεχος και υπέγραψε διετή επέκταση ύψους σχεδόν 40
εκατομμυρίων δολλαρίων. Ο Κροάτης φοργουορντ έδειξε για μια ακόμη φορά στην
καριέρα του πως είναι ένας ψυχρός αλλά εξαιρετικός επαγγελματίας, που προσφέρει τις υπηρεσίες του με μεγάλη συνέπεια.

Το “όχι” από τον Μεσίνα

Κάτι που δεν είχε δει ο Ετορε Μεσίνα όταν τον είχε συναντήσει στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2009. Ο Μπόγιαν είχε μετακομίσει από το Μόσταρ της Βοσνίας (όπου έχει μεγαλώσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς) στην Ισπανική πρωτεύουσα στα 16 του χρόνια, καθώς αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης. Ο Μεσίνα, όταν ανέλαβε την βασίλισσα μετά την θητεία του στην ΤΣΣΚΑ, «έκοψε» τον Κροάτη, ο οποίος το κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλό του. Κάθε φορά που είχε αντίπαλο τον Ιταλό προπονητή προσπαθούσε να του υπενθυμίσει το «λάθος» του με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά του 2016 όταν είχε οδηγήσει την Κροατία στη νίκη επι της Ιταλίας του «Έκτορα» μέσα στο Τορίνο και στους Αγώνες του Ρίο.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Μπόγκο δεν είχε δημιουργήσει την καλύτερη φήμη για τις εξωγηπεδικές του συνήθειες, αλλά η μοναδική του σεζόν συνύπαρξης στην Φενερ με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τον βοήθησε σημαντικά να αλλάξει ρότα. Ο «Ζοτς» τον… παρέδωσε στο ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2014 με τελείως διαφορετική νοοτροπία κι από τότε ο Μπογκντανοβιτς έχει ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ομάδα και συνθήκη έχει βρεθεί.

Το καλοκαίρι 2019 υπέγραψε κατά… τύχη στους Τζαζ, μετά την απόφαση του Νίκολα Μίροτιτς να αθετήσει την συμφωνία που είχε με τους “μορμόνους” ώστε να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα!

Ο Μπογκντανοβιτς δεν ένιωσε… προσβεβλημένος και πολύ ευχαρίστως είπε «hvala» (ευχαριστώ στα Κροατικά) για τα 73 εκατομμύρια δολάρια που του πρόσφερε η ομάδα της Γιούτα. Στα τρία χρόνια της θητείας του ήταν εξαιρετικός προσφέροντας το περιφερειακό του και την ηγετική του ικανότητα με συνέπεια. Το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο οι Τζαζ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε… ολική ανακαίνιση και μετά τους Γκομπερ-Μίτσελ, έψαξαν την αγορά για να βρουν «αγοραστή» για τον Κροάτη.

Παραλίγο “λιμνάνθρωπος”

Οι Λέικερς πίεσαν για την απόκτηση του, αλλά δεν θέλησαν να δώσουν τις επιλογές πρώτου γύρου για το ντραφτ του 2027 και του 2029 κι έτσι ο 33χρονος άσος κατέληξε στο Ντιτρόιτ αντι του Κελι Ολίνικ.

Συνήθως όταν ένας βετεράνος παίκτης γίνεται ανταλλαγή σε μια κακή ομάδα σαν τους Πίστονς, θυμώνει και δεν έχει διάθεση να αγωνιστεί. Η προσέγγιση του Μπογκντανοβιτς ήταν τελείως διαφορετική. Στο Ντιτρόιτ αφεντικό είναι ο Άρν Τέλεμ, ο οποίος όταν ήταν ατζέντης εκπροσωπούσε και τον Κροάτη. Οι σχέσεις τους παραμένουν εξαιρετικές κι ο παίκτης κατέστησε σαφές πως δεν βλέπει το Ντιτρόιτ σαν έναν ενδιάμεσο σταθμό, μέχρι να βρει μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Έτσι ο Τελεμ δεν δίστασε να του δώσει μια επεκταση 40 εκατομμυρίων δολαρίων που θα τον κρατήσει στην Motown ως τα 36 του χρόνια. Το ποσό είναι σίγουρα μεγάλο, πλην όμως ο Μπογκντανοβιτς έχει αποδείξει ότι θα τιμήσει το συμβόλαιο και θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να κάνει απόσβεση στην επένδυση των πιστονς στο πρόσωπο του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ