fbpx

Nίκος Αρσενόπουλος: Ένα… ηφαίστειο που δείχνει ότι «ξυπνάει»

Nίκος Αρσενόπουλος: Ένα… ηφαίστειο που δείχνει ότι «ξυπνάει»

Πρόκειται για ένα ατόφιο ταλέντο που κάπου στην πορεία… έδειξε πως έχασε τον δρόμο του. Πλέον, όμως, ο Νίκος Αρσενόπουλος κάνει αυτό που πολλοί πίστευαν ότι μπορεί να κάνει, να πρωταγωνιστήσει.

Η αθλητική του περιπλάνηση

Ο Νίκος Αρσενόπουλος πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στον Ηλυσιακό, πριν προσχωρήσει στην Ακαδημία Αθηνών. Το άστρο του έλαμψε νωρίς, το 2016, όταν και κατάκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, βγαίνοντας παράλληλα και MVP με την Teleunicom BAC.

Μετά από τις τρομερές εμφανίσεις του στο πανελλήνιο, ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος εισηγήθηκε την απόκτηση του. Ο νεαρός αθλητής, υπέγραψε με τον Ολυμπιακό επαγγελματικό συμβόλαιο έξι ετών. Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα πραγματοποιήθηκε το 2017.

Το 2018 αγωνίστηκε ως δανεικός στο Ψυχικό, ενώ τη σεζόν 2019-20, ήταν μέλος της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού στην Α2. Ήταν η πρώτη του «γεμάτη» χρονιά, αφού σε 16 αναμετρήσεις, πέτυχε 8.1 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ.

Την επόμενη σεζόν αφέθηκε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, υπογράφοντας στον Κολοσσό Ρόδου. Όμως, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, αφού τραυματίστηκε στον καρπό και αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Η αποθεραπεία τον έκανε να χάσει 2 μήνες αγωνιστικής δράσης, μη μπορώντας στη συνέχεια να βρει ρυθμό.

Το 2021 ανακοινώθηκε από τον Ιωνικό Νίκαιας, έχοντας σταθερή παρουσία με 7.1 πόντους, 1.4 ριμπάουντ σε 18 λεπτά συμμετοχής, σε 18 αγώνες.

Κερδίζει τις εντυπώσεις

Ο Αρσενόπουλος, φέτος, δείχνει έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη, με εντελώς διαφορετική νοοτροπία αλλά και ψυχολογία. Το καλοκαίρι δούλεψε πολύ το σώμα του και αυτό φαίνεται. Δεν φοβάται πλέον να πάει στις επαφές, ενώ έχει και το θράσος που είχε σε μικρότερη ηλικία. Ο Ιωνικός τον εμπιστεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και ο Αρσενόπουλος δικαιώνει όσους πίστεψαν σε εκείνον.

Φέτος έχει αρχίσει μια δαιμονιώδη χρονιά. Τη καλύτερη του εμφάνιση την πραγματοποίησε κόντρα στον Προμηθέα, όπου μέτρησε 19 πόντους, με 5/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, μοίρασε 5 ασίστ, κατέβασε 1 ριμπάουντ, πήρε 2 επιθετικά ριμπάουντ, κάνοντας 2 κλεψίματα και υποκύπτοντας σε 4 λάθη. Οι 23 βαθμοί στην αξιολόγηση τα λένε όλα για τον νεαρό.

Αξίζει να αναφερθεί πως το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως δεν διστάζει να πάρει προσπάθεια και τα 8 τρίποντα που επιχείρησε στο ματς με τον Παναθηναϊκό αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μεγάλο κέρδος για την Ελλάδα

Ο 22χρονος είναι πλέον έτοιμος παίκτης. Η επιλογή που έκανε να πάει στον Ολυμπιακό δεν τον βοήθησε, όπως δεν βοηθά σχεδόν κανέναν παίκτη σε τόσο τρυφερή ηλικία. Βέβαια, είχε και αρκετούς μικροτραυματισμούς που του στέρησαν αγωνιστικό παλμό.

Φέτος, όμως, δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε μια θέση που πονάει πάρα πολύ η Ελλάδα, στον άσσο. Τα προσόντα του Αρσενόπουλου είναι αξιομνημόνευτα. Ένα παιδί στα 196 εκατοστά, άσσος, σκόρερ, με τρομερή επαφή με το καλάθι. Έχει βελτιώσει πάρα πολύ το σώμα του, ενώ μέχρι και σήμερα δεν σταματά να δουλεύει.

Την ώρα που ο Καλάθης μπαίνει στα τελευταία 2-3 χρόνια της καριέρας του, την ώρα που ο Σλούκας οδεύει προς το 32ο έτος της ηλικίας του, παιδιά όπως ο Αρσενόπουλος τα χρειάζεται η Ελλάδα πιο πολύ από ποτέ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ