fbpx

Ο Ξανθόπουλος στο TOP 10 των πασέρ της ΑΕΚ

Ο Ξανθόπουλος στο TOP 10 των πασέρ της ΑΕΚ

Ξεχωριστής σημασίας ήταν το μάτς κόντρα στον Άρη για τον Βασίλη Ξανθόπουλο, αφού ο γκαρντ της ΑΕΚ, με τις 7 ασίστ που μοίρασε μπήκε στο Top 10 των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Με τον Τιμ Φρέιζιερ να μένει χαμηλά στα επίπεδα της δημιουργίας έχοντας μία ασίστ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέλαβε αυτό το κομμάτι για την ΑΕΚ και έφτασε παράλληλα σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Με τις επτά τελικές πάσες του, ο διεθνής γκαρντ μπήκε στη 10άδα των κορυφαίων πασέρ της «Ένωσης» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Ξανθόπουλος με τις επτά ασίστ που είχε κόντρα στον Άρη, έφτασε τις 170 με την ΑΕΚ και έγινε ο 10ος πασέρ της, αφήνοντας πίσω του τον Κίνο Κολόμ που είχε πέρυσι 164 και τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα που είχε 165 ασίστ στη διετία 1996-98.

Ακόμη ο 38χρονος γκαρντ με την 462η εμφάνιση του στην Basket League, «έπιασε» τον Κώστα Τσαρτσαρή στην 8η θέση της ιστορικής λίστας του Πρωταθλήματος, από το 1992-93. Παράλληλα με τα δύο λάθη στα οποία υπέπεσε, μπήκε στην 20άδα της αντίστοιχης λίστας. Έφτασε τα 521 και ξεπέρασε κατά δύο τον Σωτήρη Νικολαίδη.

Ο Ξανθόπουλος εξάλλου, έχοντας επτά ασίστ και δύο λάθη, έγινε ο τρίτος παίκτης της φετινής ΑΕΚ μετά τους Φρέιζιερ και Στρέλνιεκς (αμφότεροι κόντρα στον Απόλλωνα) με συντελεστή τουλάχιστον +5 ασίστ/λαθών. Ο Αμερικανός είχε +9 και ο Λετονός +6 στο ματς της 2ης αγωνιστικής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ