fbpx

Ιστορική επίδοση του Χόρκλερ στα κοψίματα

Ιστορική επίδοση του Χόρκλερ στα κοψίματα

Ο Νόα Χόρκλερ ήταν από τους παίκτες του Άρη που πρωταγωνίστησαν στη νίκη επί της ΑΕΚ, με τον Αμερικανό να σημειώνει ιστορική επίδοση.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων τριών χρόνων στην Basket League στα κοψίματα, έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Άρη και πραγματοποίησε πολύ καλή -επιθετικά- εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, με 16 πόντους.

Όπως αναφέρει η Basket League:
Η επίδοση των επτά κοψιμάτων Νόα Χόρκλερ ξεχώρισε, σε στατιστικό επίπεδο, από το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» της Basket League και τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός φόργουορντ έφτασε σε μία σειρά από ρεκόρ μέσα από αυτήν την επίδοση, με σημαντικότερο ότι πρόκειται για την κορυφαία στην ιστορία Άρη σε επίπεδο επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Με τα επτά μπλοκ του λοιπόν ο Χόρκλερ…

*Σημείωσε ιστορικό ρεκόρ για τον Άρη αφού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) δεν υπήρξε παίκτης του που να ξεπέρασε τα έξι. Ήταν ο Μιχαίλ Μιχαίλοφ στις 26 Σεπτεμβρίου 1998 (Άρης-Απόλλων Πάτρας) και ο Άντριου Νέιμικ στις 24 Ιανουαρίου 2015 (Άρης-Πανελευσιανιακός) που είχαν από έξι τάπες).

Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση από παίκτη του Άρη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 21 Οκτωβρίου 1989 όταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έκανε 10 κοψίματα σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Έσπερο (70-112) και έφτασε μάλιστα σε triple-double (17π, 10ρ, 10κοψ.) αλλά με την απαραίτητη σημείωση ότι αυτά δεν είναι επίσημα στατιστικά του Πρωταθλήματος.

*Ο Αμερικανός σημείωσε την κορυφαία επίδοση των τελευταίων τριών χρόνων στην Basket League και παράλληλα την 27η επίδοση 7+ κοψιμάτων στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Για να βρούμε ανάλογη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 18 Ιανουαρίου 2020 όταν ο Τζεχάιβα Φλόιντ έκανε επίσης επτά κοψίματα ως παίκτης της Λάρισας στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

*Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χόρκλερ έκανε περισσότερες τάπες από όσες είχε ο Παναθηναϊκός που κρατούσε το ομαδικό ρεκόρ των τριών πρώτων αγωνιστικών (6). Σε ατομικό επίπεδο, η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της σεζόν ήταν εκείνη των τεσσάρων του Ακίλ Μίτσελ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα.

*Ακόμη ο 24χρονος φόργουορντ έκανε και την καλύτερη επιθετικά εμφάνιση του, σημειώνοντας 16 πόντους και ενώ στις τρεις προηγούμενες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα είχε συνολικά 20. Έχοντας μάλιστα 4/7 τρίποντα σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ευστοχίας (57,14%) μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Το ρεκόρ μοιράζονται με 60% ο Πέτρος Γερομιχαλός από την 1η και ο Τζο Γιανγκ από τη 2η αγωνιστική έχοντας αμφότεροι 3/5 και κανένα λάθος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ