fbpx

Καμπάνα σε Μπάμπα Μίλερ

Καμπάνα σε Μπάμπα Μίλερ

Το μεγάλο ταλέντο του Ισπανικού μπάσκετ θα χάσει την μισή σεζόν με το Φλόριντα Στέιτ.

 
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ισπανικού μπάσκετ με προοπτική ακόμα και για το ΝΒΑ. Οι εξελίξεις, όμως, είναι δυσάρεστες για τον 18χρονο Μπάμπα Μίλερ, καθώς δεν κέρδισε την έφεση που είχε ασκήσει κατά του NCAA και θα χάσει την μισή σεζόν με το Φλόριντα Στέιτ.

Ο λόγος είναι πως ο Ισπανός φόργουορντ είχε λάβει χρήματα από το πανεπιστήμιο, ώστε να ταξιδέψει στην Αμερική, ενώ ακόμα ήταν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και το ΝCAA αποφάσισε να τον τιμωρήσει με αποβολή 16 αγώνων! 

Παρά το γεγονός πως ο παίκτης έδωσε πίσω τα χρήματα (που δεν υπερβαίνουν τα 3.000 δολάρια) όταν πληροφορήθηκε πως είχε παραβιάσει τους κανονισμούς, το κολεγιακό πρωτάθλημα δεν έδειξε επιείκεια και απέρριψε την έφεση του, όπως έκαναν γνωστό οι Seminoles, το Σάββατο (29/10).

 Ο Μίλερ είναι γεννημένος το 2004 στην Μαδρίτη και αποτελούσε ένα από τα εξέχοντα στελέχη της ακαδημίας της Ρεάλ. Είναι ένας φόργουορντ που αγγίζει τα 210 εκατοστά, με τεράστια χέρια και ικανότητα στο περιφερειακό παιχνίδι. Είχε δείξει τις ικανότητες του στο τουρνουά εφήβων Next Generation της Ευρωλίγκας, αλλά πέρσι στην τελική φάση που έγινε στο περιθώριο του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας, είχε μικρό χρόνο συμμετοχής. 

Έτσι (όπως και ο Εσθονός Χένρι Βέεσαρ, ο οποίος συγκρίνεται με τον Λάουρι Μάρκανεν και θα συνεχίσει στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα) αποφάσισε να μετακομίσει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Αποφάσισε να αποδεχθεί την υποτροφία του Φλόριντα Στέιτ, το οποίο στο πρόσωπο του είδε έναν παίκτη με τα γνωρίσματα του Τζόναθαν Άιζακ. Δηλαδή έναν φόργουορντ που μπορεί να παίξει καλή άμυνα και να κινηθεί από την περιφέρεια.

 Πλέον ο Μίλερ θα μείνει στο περιθώριο, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, όταν και λήγει η ποινή του από το NCAA.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ