fbpx

Mil-Giannis Bucks 

Mil-Giannis Bucks 

Μέσα στην επόμενη διετία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή όλων των σημαντικών στατιστικών κατηγοριών στην ιστορία των «ελαφιών».

Του Ρήγα Δάρδαλη 

Το τελευταίο του επίτευγμα ήταν να ξεπεράσει τον, σπουδαίο αμυντικό γκαρντ της δεκαετίας του 80, Σίντνεϊ Μόνκριφ στην πρώτη θέση των παικτών με τις περισσότερες εύστοχες βολές στην ιστορία των Μπακς. Είναι το πρώτο από τα πολλά που θα πετύχει την τρέχουσα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στο πέρας της οποίας αναμένεται να είναι στην κορυφή όλων των σημαντικών στατιστικών κατηγοριών, εξαιρουμένης μόνο μιας. Αυτής των εύστοχων τριπόντων, που αποτελούν την ειδικότητα του «κολλητού» του Κρις Μίντλετον, στον οποίο ανήκει η πρωτοκαθεδρία και ο «Greek Freak» δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να του την στερήσει.

Ο τρόπος υπολογισμού 

Για να υπολογίσουμε τις κορυφές στις οποίες αναμένεται να φτάσει, πήραμε ως βάση την συμμετοχή του σε  72 αγώνες και τους μέσους όρους που είχε την περσινή αγωνιστική περίοδο. Βάσει του πρώιμου δείγματος γραφής, ο Γιάννης αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια και πολύ πιθανόν υψηλότερα επίπεδα με το 2022. Πέρσι σε 67 αγώνες μέτρησε 29,9 πόντους, 11,5 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ, ενώ φέτος (μετά τα δύο πρώτα ματς) τα αντίστοιχα νούμερα του είναι 32,5, 12,5 και 5,5! 

Οι πρωτιές και ο επόμενος στόχος 

Στην παρούσα φάση ο «Greek Freak» είναι πρώτος στους πόντους (καθώς άφησε πέρσι δεύτερο τον ζωντανό θρύλο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ), στις τάπες και από τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου στις εύστοχες βολές. 

Επόμενος στόχος του είναι να προσπεράσει τον Πολ Πρέσι στις τελικές πάσες. Υπολείπεται μόλις 241 και λαμβάνοντας υπόψη των περσινό του μέσο όρο των 5,8 χρειάζεται άλλα 42 παιχνίδια. Λογικά μέσα στον Ιανουάριο θα στείλει τους… θερμούς του χαιρετισμούς στον Πρέσι, ο γιος του οποίου Φιλ κάνει μια συμπαθητική καριέρα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. 

Τα ριμπάουντ 

Λίγες αλλά υπαρκτές είναι οι πιθανότητες του να γίνει ο κορυφαίος «σκουπιδιάρης» στην ιστορίας των «ελαφιών» μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Ο πρώτος Τζαμπάρ έχει 987 περισσότερα ριμπάουντ και ο Έλληνας αστέρας για να τον ξεπεράσει θα χρειαστεί να μην χάσει ούτε ένα ματς και να σταθεροποιήσει τον μέσο όρο του στα 12,5. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα σκαρφαλώσει στην κορυφή λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, πλην όμως δεν υπάρχει λόγος να του… βάλουμε πίεση. Με τον περσινό του μέσο όρο, στις πρώτες 15 αναμετρήσεις της σεζόν 2023-24 θα αφήσει την… σκόνη του να σκεπάσει το όνομα του Τζαμπάρ

Οι… μακροπρόθεσμοι στόχοι 

Από κει και πέρα, μέσα στον Νοέμβριο θα ανέβει δεύτερος στα εύστοχα δίποντα, αφήνοντας τρίτο τον Μπομπ Ντάντριτζ, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει το 2024 για να περάσει και σε αυτή την κατηγορία τον Τζαμπάρ, ο οποίος έχει 1138 περισσότερα. Βάσει του περσινού του μέσου όρου που ήταν 9,2, ο Γιάννης θα χρειαστεί 123 ματς, άρα θα πετύχει τον στόχο του κάπου μετά το μέσο της περιόδου 2023-24. 

Εκεί που θα του πάρει λίγα περισσότερα χρόνια είναι στα κλεψίματα. Τώρα είναι πέμπτος και απέχει 277 από τον πρώτο Κούιν Μπάκνερ ο οποίος πρωταγωνίστησε με την φανέλα των «ελαφιών» την δεκαετία του ‘70, πριν γίνει ένας πολύτιμος ρολίστας για τους Σέλτικς του Λάρι Μπερντ. Ο Αντετοκούνμπο έχοντας 1,1 κλέψιμο μέσο όρο, θα χρειαστεί 252 παιχνίδια, όπερ σημαίνει ότι η κορυφή θα κατακτηθεί στην σεζόν 2025-26. 

Ο μόνος μη ρεαλιστικός στόχος αφορά τα εύστοχα τρίποντα. Ο Κρις Μίντλετον είναι… έτη φωτός μπροστά με 1202 και ο Γιάννης στην καλύτερη περίπτωση θα «τρυπώσει» στην πρώτη τετράδα, καθώς τόσο ο δεύτερος Ρέι Άλεν, όσο και ο τρίτος Μάικλ Ρεντ (αμφότεροι μετρ του μακρινού σουτ) απέχουν αρκετά. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ