fbpx

Ρεάλ-Ολυμπιακός 87-89: «Βασιλιάς» και μέσα στη Μαδρίτη (vid)

Ρεάλ-Ολυμπιακός 87-89: «Βασιλιάς» και μέσα στη Μαδρίτη (vid)

Οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν με υπερταχεία στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκας. Μετρούν 3-0 νίκες, αφού μετά το «διπλό» στη Βαρκελώνη υπέταξαν εκτός έδρας και το δεύτερο ισπανικό μεγαθήριο, έχοντας πληθώρα πρωταγωνιστών κι άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Κώστα Σλούκα.

YouTube video

Οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν μήνυμα στη «βασίλισσα» από τα πρώτα λεπτά πως ήταν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για να φύγουν από τη Μαδρίτη με το πολυπόθητο «διπλό». Είχαν την ενέργεια και την τακτική ακρίβεια για να ελέγξουν τον ρυθμό και πάνω απ’ όλα τα αντανακλαστικά για να αντιδράσουν ακαριαία όταν επέτρεψαν για ένα δίλεπτο στους γηπεδούχους να πατήσουν τέρμα το γκάζι.

Ο Γουόκαπ μπήκε στο παρκέ έχοντας την προσέγγιση που τον κάνει να ξεχωρίζει από το ξεκίνημα της σεζόν: «μπορώ να μαρκάρω ακόμα και πέντε διαφορετικούς παίκτες μέσα στην ίδια κατοχή». Η αίσθηση υπεροχής του Αμερικανού ήρθε κι έδεσε με τη σιγουριά που επέδειξε ο Φαλ απέναντι στο «τέρας» που ονομάζεται Ταβάρες. Αν υπάρχουν 2-3 παίκτες που μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον σέντερ της Ρεάλ, τότε αναμφίβολα ο Γάλλος είναι ένας από αυτούς. 

Ο-Φαλ-σε-προσπάθεια-του

Οι δυο τους, παρέα με τον άνθρωπο που φέτος σκοράρει… ακόμα και με κλειστά τα μάτια (Σάσα Βεζένκοφ), αποτέλεσαν τη βάση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 20-16 στο 8’, ισοφάρισε γρήγορα-γρήγορα (29-29 στο 15’, από 29-24) όταν χρειάστηκε να λειτουργήσει με το δεύτερο ροτέισον του, όμως κάπου εκεί βρέθηκε – η αλήθεια είναι και με δική του ευθύνη, αφού έχασε αρκετά εύκολα λέι απ – μπροστά στο πρώτο πραγματικό πρόβλημα της βραδιάς. 

Η Ρεάλ «έτρεξε» ένα 8-0 μέσα σε δυόμισι λεπτά, ανεβάζοντας τη διαφορά στους οκτώ πόντους στο 17.30’ (37-29), όμως ακόμα και τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον τρόπο να μην της επιτρέψουν να χτίσει πραγματικό μομέντουμ. Έβγαλαν 2-3 εξαιρετικές άμυνες και σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του Σλούκα, πήγαν στα αποδυτήρια με το μίνιμουμ της εις βάρος τους διαφοράς (38-37).

Με την ψυχολογία να βρίσκεται στα ύψη, ο Ολυμπιακός έδειχνε πλέον έτοιμος να διαχειριστεί κάθε πιθανή κι απίθανη εξέλιξη στο παρκέ. Η Ρεάλ όχι απλώς ξανάτρεξε ένα δυνατό σερί στην τρίτη περίοδο, αλλά παράλληλα επιχείρησε να πάει το παιχνίδι σε ένα τέμπο το οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν βολεύει απόλυτα την ελληνική ομάδα, που υστερεί σε μέγεθος κι αθλητικότητα. 

Κανένα απολύτως πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» που ακύρωσαν με ευκολία το +5 της Ρεάλ (57-52) και πέρασαν και μπροστά με δύο (7-0 σερί και 59-57 στο 28’). Κλειδί στο διάστημα αυτό, ο ΜακΚίσικ, που με την ενέργεια και την εκρηκτικότητά του έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να σκοράρει 26 ολόκληρους πόντους στην τρίτη περίοδο (62-63). 

Πολύ ωραία όλα αυτά θα πει κανείς, αλλά όταν παίζεις στη Μαδρίτη απέναντι σε μια ομάδα με το ειδικό βάρος και την ποιότητα της Ρεάλ, με μια τέτοια εικόνα απλώς βάζεις γερά θεμέλια για να διεκδικήσεις τη νίκη, σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να την «κλειδώσεις». Ειδικά όταν στην τελευταία περίοδο ορθώνει το ανάστημά του ο απόλυτος «κίλερ» της «βασίλισσας», Σέρχιο Γιουλ.

Ο-Σλούκας-σε-προσπάθεια-του

Ο 35χρονος γκαρντ πήρε φωτιά από το πρώτο δευτερόλεπτο της τέταρτης περιόδου, πέτυχε 10 φαρμακερούς πόντους κι όταν στην εξίσωση προστέθηκε ο Ταβάρες με τους υπόλοιπους ψηλούς, χτυπώντας τον Ολυμπιακό στο αμυντικό ριμπάουντ, η Ρεάλ έφυγε ξανά μπροστά με πέντε (78-73). 

Ποιος δεν είχε «μιλήσει» μέχρι εκείνη τη στιγμή; Ο παίκτης που έκανε το καλάθι να μοιάζει με… βαρέλι στην Καταλονία απέναντι στην Μπαρτσελόνα, Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Δεν ήταν μονάχα τα καθοριστικά καλάθια αυτή τη φορά, αλλά πάνω απ’ όλα οι συγκλονιστικές του άμυνες. Με δικό του καλάθι μείωσε ο Ολυμπιακός 83-82 κι από εκεί και πέρα ανέλαβε ο ηγέτης. Πρώτα έβαλε δύο βολές, εν συνεχεία πέτυχε το καθοριστικότερο καλάθι της βραδιάς τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος μπροστά στον Ταβάρες, με αποτέλεσμα το τελικό 89-87 να έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή «Κώστας Σλούκας».

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 17-17, 24-26, 25-26

ΡΕΑΛ: Κοσέρ 3, Αμπάλντε, Χεζόνια 5(1), Ροντρίγκεθ 3(1), Ντεκ 5(1), Πουαριέ 2, Κορνελί 11(2), Ταβάρες 14, Γιουλ 14(3), Γιαμπουσέλι 13(2), Μούσα 17(4).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 9(1), Κάναν 3(1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8(2), Φαλ 6, Σλούκας 14, Βεζένκοφ 23(2), Μπολομπόι 11, Πίτερς 5, Μπλακ, ΜακΚίσικ 10.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ