fbpx

Η Παρτίζαν έχει πλάνο και τον καλύτερο στον πάγκο

Η Παρτίζαν έχει πλάνο και τον καλύτερο στον πάγκο

Μόνο καλό δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την μέχρι πρότινος πορεία της Παρτίζαν στη φετινή Euroleague. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, με τον «Μύδα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ να πραγματοποιεί και το χειρότερο ξεκίνημα της καριέρας του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Παρτίζαν την 1η αγωνιστική της Euroleague γνώρισε την συντριβή από την Άλμπα Βερολίνου με 100-84. Τη 2η αγωνιστική ηττήθηκε από την Μπασκόνια με 103-96, ενώ χθες για την 3η «στροφή» της Euroleague, ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο με 80-75.

Η Παρτίζαν έχει πλάνο

Φυσικά τα περί «χειρότερου ξεκινήματος του Ομπράντοβιτς» είναι μια απλή καταγραφή του γεγονότος και τίποτε παραπάνω. Οι Σέρβοι βρίσκονται ξανά στο υψηλότερο επίπεδο μετά από πολλά χρόνια, έχοντας στον πάγκο τους τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης.

Η ομάδα του Βελιγραδίου δεν στοχεύει άμεσα στην κορυφή της Ευρώπης. Έχει θέσει ως στόχο να φτιάξει πρώτα μια νοικοκυρεμένη ομάδα, τόσο από άποψη οικονομικών, όσο και από άποψη στελεχών. Η «μαγική» λέξη που στη Σερβία και δει στη Παρτίζαν είναι η υπομονή. Φυσικά η έννοια της συγκεκριμένης λέξης είναι άγνωστη στην Ελλάδα, αφού αρκετοί ήταν εκείνη που περίμεναν να δουν φανταχτερά αποτελέσματα.

Συνολικά εδώ και δύο χρόνια έγιναν κινήσεις που πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες θα φτιαχτεί ένας κορμός, όπως είναι ο Γιαμ Μαντάρ, ο Τριστάν Βούκσεβιτς, ο Άλεν Σμαϊλαγκιτς και Ούρος Τριφούνοβιτς. Παίκτες σε πολύ νεαρή ηλικία, που παίρνουν σεβαστό χρόνο συμμετοχής κυρίως σε εγχώριες διοργανώσεις και που σε 1-2 χρόνια θα είναι έτοιμοι παίκτες με τεράστια δυναμική.

Παράλληλα έγιναν κινήσεις με έμπειρους «ευρωλιγκάτους» παίκτες συνολικά, όπως ο Ζακ Λεντέι, ο Κέβιν Πάντερ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Ντάντε Έξουμ, ο Τζέιμς Νάναλι και ο Ματίας Λεσόρ. Πρόκειται για ένα κράμα έμπειρος και πολύ νεαρών παικτών και συνήθως τέτοιες «αλχημείες» αργούν να βρουν ρυθμό.

Το μπάσκετ που παίζει η Παρτίζαν ξεκάθαρα δεν είναι στη φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς. Αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό. Είναι μια νέα ομάδα που θέλει να βάλει βάσεις και όχι να πρωταγωνιστήσει από τον πρώτο της χρόνο στην Ευρωλίγκα. Δεν θα θεωρηθεί αποτυχία αν δεν καταφέρει να μπει στην οκτάδα στην πρώτη της σεζόν, αντιθέτως. Αν οι νεαροί δείξουν ότι μπορούν να σταθούν, τότε αυτή θα είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της φετινής σεζόν για τους Σέρβους.

Ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει πως δεν έχει το μπάτζετ που είχε στον Παναθηναϊκό του 2009. Αλλά ούτε έχει την ίδια απαίτηση από την ομάδα του, δηλαδή να σαρώσει τους τίτλους. «Χτίζεται» μια ομάδα από την αρχή με διαφορετικό μοντέλο. Η Παρτίζαν δεν ψώνισε από το μεταγραφικό παζάρι τους καλύτερους 12 και τους απέκτησε.

Θέλει να παντρέψει ένα μείγμα πολύ νεαρών παικτών και έμπειρων, ώστε την επόμενη χρονιά να βάλει έναν μεγαλύτερο στόχο. Η Παρτίζαν έχει μεγάλη ποιότητα και κυρίως έχει λαμπρό μέλλον αν αναλογιστούμε τους μικρούς της, μαζί με τον κορυφαίο των κορυφαίων στον πάγκο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ