fbpx

Άλλη μια μέρα στο γραφείο

Άλλη μια μέρα στο γραφείο

Ο Ολυμπιακός έχει πιάσει… δουλειά από νωρίς στην σεζόν και απέναντι στην Ζαλγκίρις έκανε ότι χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη χωρίς τον πολύτιμο Παπανικολάου.

Του Ρήγα Δάρδαλη

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις δεν μας έκανε σε κάτι σοφότερους. Πολύ απλά διότι για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες ήταν «another day in the office». Και στον Πειραιά εφέτος έχουν πιάσει δουλειά στο… γραφείο από πολύ νωρίς. Ως συνέπεια, η απουσία του υπερπολύτιμου Κώστα Παπανικολάου ξεπεράστηκε δύσκολα μεν, αλλά με έναν συνδυασμό συλλογικής δουλειάς και ατομικής ικανότητας του «κομάντο» Ουόκαπ. Για τον Αμερικανό «ξυλοκόπο» (lumberjacks ήταν το παρατσούκλι του κολεγίου Στίβεν Όστιν στο οποίο φοίτησε) έχουν εξαντληθεί τα εγκωμιαστικά σχόλια σε σχέση με την αμυντική του προσφορά…

Από κει και πέρα, το σχήμα των… δίδυμων σουτέρ στο 3-4 με τους Βεζένκοφ-Πίτερς δοκιμάσθηκε στην πρεμιέρα της Βαρκελώνης και απέναντι στους Λιθουανούς πήρε πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Βεζένκοφ δείχνει έτοιμος για μια ακόμα υπερβατική σεζόν και του είναι… αδιάφορο σε ποια από τις δύο θέσεις των φόργουορντ χρησιμοποιείται. Από την άλλη πλευρά, ο παρτενέρ του αντιμετωπίζει μεν δυσκολίες στην άμυνα λόγω των αργών ποδιών του, πλην όμως δεν αποτελεί «τρύπα». Περισσότερο θα έλεγε κανείς, επηρεάστηκε στην επίθεση, όπου δεν αξιοποίησε μερικά ανοιχτά σουτ τα οποία αποτελούν την κορωνίδα του επιθετικού του ρεπερτορίου.

Κανένα πρόβλημα, όμως, από την στιγμή που τα «στάζει» ο «Λάρι»! Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έδειξε πως έχει αλλάξει επίπεδο και το μεστό του παιχνίδι στις δύο άκρες του παρκέ, αναγνωρίζεται από κάθε φίλο του μπάσκετ. Πλέον δείχνει να χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Μπαρτζώκα και αυτό το κατάλαβαν οι λίγοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, σε μια φάση λίγο πριν την λήξη του αγώνα. Με το σκορ στο 81-73, ο Έλληνας διεθνής είχε μια κακή επιλογή με ένα «contested» σουτ μέσης απόστασης. Η μπάλα βρήκε το σίδερο, πλην όμως ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» δεν αντέδρασε και άφησε απαρατήρητο το «λάθος» του παίκτη του. Λίγο αργότερα, ο Λαρεντζάκης έδωσε την χαριστική βολή στην Ζαλγκίρις με το τρίποντο από την γωνία και όλοι πήγαν χαρούμενοι σπίτια τους.

Ακόμα ένας λόγος που συνέβη αυτό είχε να κάνει με την παρουσία του Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος διεθνής παρά την ταλαιπωρία που υπέστη το καλοκαίρι με τον τραυματισμό του πριν το Ευρωμπάσκετ και ακολούθως με την συμμετοχή του σε αυτό, δείχνει να πατάει και πάλι καλά και δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι σταθερές, λοιπόν, που έχουν οι Πειραιώτες έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρσι και στην παρούσα (πρώιμη) φάση ο μόνος που δείχνει να χρειάζεται διάστημα προσαρμογής είναι ο Αιζάια Κάνααν. Κάτι λογικό, καθώς, ακόμα και στο ΝΒΑ, ο Αμερικανός είχε συνηθίσει να παίρνει αρκετές προσπάθειες και να σκοράρει σε τακτική βάση. Πλέον έχει να παίξει έναν μικρότερο ρόλο και να είναι «οικονομικά» παραγωγικός, γεγονός που τον δυσκολεύει. Το θετικό είναι πως δεν εκβιάζει προσπάθειες και η «γλώσσα σώματος» του παραμένει καλή.

Αν μπορέσει στο εγγύς μέλλον, να κάνει μια παραγωγική εμφάνιση, το στοιχείο αυτό θα τον βοηθήσει να «ξεκλειδώσει», να ανεβάσει την ψυχολογία του και να συνδράμει πολύ περισσότερο.

Μεγαλύτερης ανάλυσης δεν χρίζει ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς. Με την πρώτη διπλή εβδομάδα προ των πυλών, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε χωρίς ποτέ να απειληθεί και πλέον μπορεί χωρίς σκοτούρες να επικεντρωθεί στην Ισπανική εξόρμηση σε Μαδρίτη και Βιτόρια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ