fbpx

Το παράξενο ταξίδι του Πιέρια Χένρι

Το παράξενο ταξίδι του Πιέρια Χένρι

Γιατί ο Αμερικανός πλέι-μέικερ πέταξε στα σκουπίδια το 1εκ της Φενέρ κι υπό ποιες προϋποθέσεις θα επιστρέψει αν τον «κόψουν» οι Ρόκετς.

Του Ρήγα Δάρδαλη

Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η περσινή περίοδος ο Πιέρια Χένρι «εξαφανίστηκε» από την ευρωπαϊκή «σκηνή» του μπάσκετ, έστω κι αν είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας για την Φενέρ. Από το… πουθενά, όμως, παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη (12/10) στην λίστα αποκτημάτων των Ρόκετς, καθώς υπέγραψε το λεγόμενο Ε-10 συμβόλαιο. Τι συνέβη στο μεσοδιάστημα και ο πολύπειρος πλέι-μέικερ έμεινε εκτός αγοράς;

Οικογενειακό ζήτημα

Η απάντηση είναι απλή, αν και… περίπλοκη. Ο Αμερικανός αντιμετωπίζει ένα οικογενειακό πρόβλημα που τον αναγκάζει να βρίσκεται στην πατρίδα του. Οι λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερες και δεν είναι σωστό να αναλυθούν, αλλά αποτελούν τον λόγο που ο Χένρι δεν σκέφτηκε δευτερόλεπτο να συνεχίσει για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του στην Κωνσταντινούπολη που θα του απέφερε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια!

Οι δύο πλευρές είχαν από κοινού δικαίωμα ανανέωσης και η Φενέρ δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον κρατήσει. Πλην όμως ο Χένρι ήθελε να είναι πάση θυσία πίσω στην πατρίδα του και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από τους Τούρκους να τον αφήσουν ελεύθερο.

Oι πιθανότητες με Ρόκετς

Ήταν, μάλιστα, σαφές πως δεν χρησιμοποιεί το πρόβλημα του για να μείνει ελεύθερος ώστε να μετακινηθεί σε άλλο σύλλογο, με αποτέλεσμα η Φενέρ να σεβαστεί την επιθυμία του. Ο 29χρονος άσος υπέγραψε με τους Ρόκετς, με την ελπίδα πως το συμβόλαιο του θα μετατραπεί είτε σε εγγυημένο, ή σε 2 way, πλην όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. To επικρατέστερο σενάριο είναι πως θα «κοπεί» και θα αναζητήσει στέγη στην G-League. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός πως βρίσκεται σε μια ομάδα με πολλούς άπειρους περιφερειακούς, του δίνει «πόντους», καθώς μπορεί να χρησιμεύσει σαν μέντορας ταλαντούχων, αλλά ανώριμων παικτών με πρώτο και καλύτερο τον Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ.

Το ενδεχόμενο επιστροφής

Κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό στην υπόθεση του Χένρι, είναι πως αρκετοί Ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι προϊούσης της σεζόν, μπορεί και πάλι το όνομα του να «βγει» στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν μπορέσει και λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εντός των οικογενειακών “τειχών” του, τότε θα είναι πνευματικά «ελεύθερος» και θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια ομάδα της Ευρωλίγκας. Απλά ο μόνος περιορισμός έχει να κάνει με τα δικαιώματα του στην Ισπανία, τα οποία εξακολουθεί να τα διατηρεί η Μπασκόνια. Αν επί παραδείγματι, θελήσει η Ρεάλ Μαδρίτης να τον αποκτήσει, θα χρειαστεί να αποζημιώσει τους Βάσκους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ