fbpx

Παναθηναϊκός: Έκανε βήμα μπροστά, αλλά χρειάζεται δουλειά και χρόνο

Παναθηναϊκός: Έκανε βήμα μπροστά, αλλά χρειάζεται δουλειά και χρόνο

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από αρκετά χρόνια «ξόρκισε» τον κακό του δαίμονα, Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» έχουν… υποφέρει αρκετά από τους Ερυθρόλευκους της Σερβίας τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το 81-48 στις 4/11 του 2021; Ουδείς! Τρανό παράδειγμα πως σε 18 αναμετρήσεις συνολικά, οι ομάδες μοιράζονται από 9 νίκες.

Το «Τριφύλλι» με ένα ροτέισον 10 παικτών κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη στο Βελιγράδι, τονώνοντας την ψυχολογία του αλλά κερδίζοντας παράλληλα και παίκτες που τους χρειάζεται όσο τίποτα.

Ο Γκριγκόνις «ξυπνάει» και βγαίνει μπροστά την κατάλληλη στιγμή

Το μεγαλύτερο κέρδος του χθεσινού Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός από την μέρα του ερχομού του ήταν το μεγάλο όνομα που θα έφερνε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Ξεκίνησε άσχημα στο Super Cup, ενώ και στο πρώτο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετά άστοχος.

Χθες (13/10), ο Γκριγκόνις θύμησε τον παίκτη που πήρε ο Παναθηναϊκός. Ο Λιθουανός σήκωσε την ομάδα στις πλάτες του, ήταν δεινός εκτελεστής και φάνηκε πως έχει αναπτερωθεί η ψυχολογία του.

Στα τέσσερα πρώτα ματς είχε 9/37 σουτ, εκ των οποίων 6/26 τρίποντα και 3/11 τρίποντα. Με τον Ερυθρό Αστέρα μέτρησε 2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 4/5 βολές. Μάλιστα, το τρίποντο από τα 9.5 μέτρα στη λήξη της επίθεσης, έδειξε πως ο Γκριγκόνις έχει αλλάξει δρόμο.

«Κέρβερος» Γκουντάιτις

Με τον Παπαγιάννη να ψάχνει να βρει ρυθμό, ο Ράντονιτς εμπιστεύτηκε τον Γκουντάιτις και εκείνος δεν τον διέψευσε. Ο Λιθουανός σέντερ ήταν καταπληκτικός. Έδωσε πολλές μάχες, ειδικά απέναντι στον Μπέντιλ, τον οποίο κέρδισε κατά κράτος στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Το τεράστιο καλάθι και φάουλ για το 73-71, έδωσε τα «φτερά» στους «πράσινους» να… πετάξουν, όπως και έκαναν.

Ο Λιθουανός έβαζε το κορμί του σε κάθε φάση, ελαχιστοποιώντας το «κενό» του Παπαγιάννη. Ο «Γκούντα», αντιμετώπισε προβλήματα από τον σαφέστατα πιο γρήγορο Μίτροβιτς, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στη «πράσινη» ρακέτα.

Ο πανέξυπνος Πονίτκα ήταν το «κλειδί»

Ο mvp του χθεσινού παιχνιδιού ήταν ξεκάθαρα ο Ματέους Πονίτκα. Ο Πολωνός γκαρντ έδειξε δείγματα τη οξυδέρκειας του αλλά και το αίσθημα φόβου που δεν διαθέτει. Ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, βάζοντας και αυτός το κορμί του, ενώ στην επίθεση έμεινε το κλέψιμο πάνω στο Μπέντιλ και το καλάθι του στον αιφνιδιασμό.

Γενικότερα ο Πονίτκα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος, αυτό της οργάνωσης, ελέω της απουσία του Νέιτ Ουόλτερς. Παρόλα αυτά, το διάβασμα του ήταν σε πολύ καλό ποιοτικό επίπεδο, ενώ αυτό δεν τον εμπόδισε εκτελεστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία περίοδο, πέτυχε 8 από τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας του, μετρώντας παράλληλα 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 1 ασίστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ