fbpx

Η Ευρωλίγκα παραδέχθηκε διαιτητικό λάθος (video)

Η Ευρωλίγκα παραδέχθηκε διαιτητικό λάθος (video)

Απόφαση «σταθμός» στα χρονικά της Ευρωλίγκας, αφού με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή κατέδειξε διαιτητικό λάθος από το χθεσινό παιχνίδι της Μονακό με την Εφές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη φάση λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας (το ματς κρίθηκε στην παράταση) με το σκορ στο 82-82 όπου ο Μίτσιτς σηκώνεται για τρίποντο (άστοχο) και στην προσγείωσή του έχει επαφή με τους Μπράουν και Μπλόσομγκεϊμ.

Το διαιτητικό τρίο δεν σφύριξε, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση (έμεναν 6 δευτερόλεπτα) και η Μονακό αναδείχθηκε νικήτρια.

Με ανακοίνωσή της η Ευρωλίγκα, αναφέρει τα εξής:

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με 6.0 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του παιχνιδιού, ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντολού Εφές επιχείρησε ένα jump shot για τρίποντο. Το σουτ δεν βρήκε στόχο και, καθώς προσγειωνόταν στο παρκέ, ο Τζον Μπράουν της Μονακό προσγειώθηκε στο δεξί πόδι του Βασίλιε Μίτσιτς και στη συνέχεια ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ είχε επίσης επαφή με το ίδιο δεξί πόδι.

Αυτό συνέβη προτού πατήσει (ο Μίτσιτς) και τα δύο του πόδια στο παρκέ και δεν κλήθηκε κανένα φάουλ στο παιχνίδι. Αυτό είναι λάθος και ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε καταλογίσει προσωπικό φάουλ στον Τζον Μπράουν για παράβαση κατά τη διάρκεια του σουτ, το οποίο θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν 3 ελεύθερες βολές στον Βασίλιε Μίτσιτς της Εφές, με 5,5 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του παιχνιδιού».

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια περίπτωση που δημιουργεί δεδικασμένο στη διοργάνωση και μένει να φανεί τι αντίδραση θα υπάρξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον. Και σίγουρα σε παιχνίδια που κρίνονται πολλά περισσότερα.

Θυμηθείτε τη φάση:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ