fbpx

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 75-73: Γλίτωσε την «αυτοκτονία», δεν πέτυχε την επική ανατροπή

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 75-73: Γλίτωσε την «αυτοκτονία», δεν πέτυχε την επική ανατροπή

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να προηγείται με 17 πόντους στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αλλά η Ρεάλ θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια από τη Βαρκελώνη. Ο Γιουλ αστόχησε στο τρίποντο και έτσι οι «Μπλαουγκράνα» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Euroleague, καθώς στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό εντός έδρας. 

Αφηνιασμένος μπήκε στο παιχνίδι ο Σαντοράνσκι πετυχαίνοντας τους επτά από τους πρώτους δέκα πόντους της Μπαρτσελόνα στο ματς, δείχνοντας τον δρόμο στους συμπαίκτες του. Η Ρεάλ Μαδρίτης πονούσε αμυντικά στο «ζωγραφιστό», αδυνατώντας να σταματήσει τους αντιπάλους της κάτω από το καλάθι. Το μόλις ένα εύστοχο τρίποντο της «βασίλισσας» σε όλη την πρώτη περίοδο δεν ήταν ικανό να τη διατηρήσει κοντά στο σκορ (24-15). 

Ο Βέσελι έκανε πάρτι κάτω από το αντίπαλο καλάθι και όταν ο Τσέχος πήγε στον πάγκο να ξεκουραστεί, ο Σανλί πήρε τη σκυτάλη και βοήθησε τους Μπλαουγκράνα να διατηρήσουν τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Αν δεν ήταν το εκπληκτικό buzzer beater του Χεζόνια (40-30) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ρεάλ θα είχε πάει στα αποδυτήρια με -13. 

Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν επιθετικά στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά αμυντικά δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις και έτσι η Μπαρτσελόνα παρέμενε σταθερά στο +10. Μάλιστα η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 17 (69-52) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Δύο διαδοχικά τρίποντα (69-58) έβαλαν ξανά τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κυνήγι της νίκης. Ο Ντεκ με πέντε διαδοχικούς πόντους «άγχωσε» τον Γιασικεβίτσιους, ο οποίος πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ 1’40’’ πριν το τέλος για να κόψει τον ρυθμό του Αργεντινού και παράλληλα να βάλει τις φωνές στους παίκτες του (74-67). Ο άσος των Μερένχες ήταν ασταμάτητος και με 6 πόντους και ένα κόψιμο έφερε την ομάδα του στο -2 (75-73) 16’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Ο Λαμπροβίτολα έκανε δώρο στη Ρεάλ, στέλνοντας την μπάλα εκτός των τεσσάρων γραμμών στην επαναφορά, αλλά ο Γιουλ στην τελευταία φάση αστόχησε στο τρίποντο και έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στους Μαδριλένους.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-30, 63-52, 75-73

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ