fbpx

Μονακό-Αναντολού Εφές 95-92: «Λύγισε» την πρωταθλήτρια στην παράταση

Μονακό-Αναντολού Εφές 95-92: «Λύγισε» την πρωταθλήτρια στην παράταση

Η Μονακό πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Euroleague,  μετά το 95-92 επί της Αναντολού Εφές εντός έδρας.

Οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να «λυγίσουν» τους Τούρκους στην παράταση, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός σημείωσε 19 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Στους 15 πόντους, ο Άλφα Ντιαλό, ενώ από 14 πόντους είχαν οι Αντριέν Μοερμάν και Ντονάτας Ματιεγιούνας. Από την πλευρά της τουρκικής ομάδας, ο Ουίλ Κλάιμπερν σημείωσε 27 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Στους 20 πόντους ο Βασιλίε Μισιτς με 5/10 τρίποντα, για την ομάδα του Αταμάν. Πρώτη ήττα για τους Τούρκους σε δυο αγωνιστικές.

Φουριόζοι οι Τούρκοι, τους έβαλαν φρένο οι Μονεγάσκοι

Η τουρκική ομάδα μπήκε στο παρκέ με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό της και τα κατάφερε. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να ξεφύγει με εννέα πόντους (15-6) στα 4,29 και έδειξε έτοιμη να μετατρέψει το ματς σε παράταση σε ένα ρόλο. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με την Αναντολού Εφές μπροστά στο σκορ 20-12.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Η Μονακό ανέβασε στροφές και με ένα σερί 7-0 έφεραν το ματς στον πόντο στα 8,08 πριν το τέλος της περιόδου. Στα 5,21, η ομάδα του πριγκιπάτου κατάφερε να πάρει διαφορά πέντε πόντων (27-22) τρέχοντας ένα σερί (15-2). Οι Τούρκοι κατάφεραν να συγκρατήσουν την ορμή των Μονεγάσκων, τη στιγμή που το ματς έδειχνε πως είχε στραβώσει για αυτούς και τελικά έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο πίσω στο σκορ με ένα πόντο (36-35).

Το ματς έδειχνε πως θα γίνονταν θρίλερ

Στην τρίτη περίοδο, οι δυο ομάδες πήγαν μαζί στο σκορ έως το 3,40 πριν το φινάλε. Από εκείνο το σημείο, η Μονακό έτρεψε ένα σερί 8-0 και πήρε προβάδισμα επτά πόντων (55-48), στα 2,56 πριν το φινάλε. Οι Τούρκοι αντέδρασαν και με ένα δικό τους σερί 12-3 (60-58), κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα δυο πόντων στην τελική ευθεία της τέταρτης περιόδου.

Στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, η Μονακό τρέχει ένα σερί 5-0 και προσπέρασε με τέσσερις πόντους (64-60). Η τουρκική ομάδα κράτησε την ψυχραιμίας της, επέστρεψε και οι δυο ομάδες πήγαιναν καλάθι-καλάθι, μέχρι τα μισά της περιόδου (71-71) στα 5,13 πριν το φινάλε. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το ματς να έχει γίνει θρίλερ. Στα 29’’ ο Μάικ Τζέιμς ισοφαρίζει σε 82-82 με δυο βολές και ο Μίσιτς αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με το οποίο πήγε να χαρίσει τη νίκη στην Αναντολού Εφές. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, για να λύσουν τις διαφορές τους.

Πιο ψύχραιμοι οι γηπεδούχοι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, η Μονακό είχε ένα προβάδισμα τριών-τεσσάρων πόντων, το οποίο διατηρούσε με δυσκολία. Στα 1,10 πριν το φινάλε, η Αναντολού Εφές έφερε το ματς στα ίσια (88-88) με τρίποντο του Μίσιτς. Ο Τζέιμς απάντησε με δίποντο και ο Ντιαλό έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (92-88), στα 18’’ πριν το φινάλε. Το ματς οδηγήθηκε στις βολές, όπου οι Μονεγάσκοι φάνηκαν ψύχραιμοι και τελικά έφτασαν τη νίκη 95-92.

Οι πόντοι:

Μονακό

Αναντολού Εφές

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ