fbpx

Εφικτός στόχος, πλην δύσκολος  

Εφικτός στόχος, πλην δύσκολος  

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ακόμα και να μείνει στους Μάβερικς είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν θα εκπληρώσει το βασικό κριτήριο για να πάρει σύνταξη στο ΝΒΑ  

Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του ΝΒΑ που αφορά παίκτες, προπονητές, αλλά και περιορισμένο αριθμό διοικητικών στελεχών, αποτελεί το «όνειρο» κάθε εργαζομένου, καθώς τα προνόμια του είναι… μαγικά. Αν δε προσθέσει κανείς, τα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης, στην Ελλάδα θα βάζαμε τα κλάματα, καθώς με μια απλή και συντηρητική αποταμίευση, μπορεί κάποιος στα 65 του να βρεθεί με επταψήφιο νούμερο στον τραπεζικό του λογαριασμό. 

Αλλά ας μην μελαγχολήσουμε και ας ασχοληθούμε με το βασικό κριτήριο για να εξασφαλίσει κανείς την ελάχιστη σύνταξη στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ένα θέμα που βρέθηκε στην επικαιρότητα αφ’ ης στιγμής ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αποφάσισε να επενδύσει στο 2-way συμβόλαιο των Μάβερικς, αντί να προτιμήσει την ασφαλή επιλογή του Ολυμπιακού, ή την πλουσιοπάροχη προσφορά των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια της Φενέρ

Τα τρία χρόνια θητείας 

Για να μπορέσει να μπει κάποιος στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της λίγκας πρέπει να έχει συμπληρώσει τρία χρόνια υπηρεσίας (service) σε αυτή. 

Κι εδώ είναι αναγκαίο να πούμε πως στοιχειοθετείται ο ένας χρόνος υπηρεσίας: Ο παίκτης θα χρειαστεί να βρίσκεται στο ρόστερ μιας εκ των 30 ομάδων, για 42 αγώνες, όπερ σημαίνει έναν περισσότερο από τους μισούς της κανονικής περιόδου. 

Προσοχή: το να βρίσκεται στο ρόστερ, δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητο να παίξει. Απλά να περιλαμβάνεται στην ενεργή λίστα, ώστε να έχει την δυνατότητα ο προπονητής του να τον χρησιμοποιήσει σε έναν αγώνα. Ας το πούμε αλλιώς: αν κάποιος παίξει σε μόλις ένα ματς αλλά είναι στην active list σε 41 ακόμα, θεωρείται πως έχει ένα χρόνο υπηρεσίας στο ΝΒΑ. 

Ο Ντόρσεϊ έχει ήδη δύο χρόνια θητείας με τους Χοκς και τους Γκρίζλις, αλλά με δεδομένο πως υπέγραψε 2-way στην ομάδα του Ντάλας, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, πως θα εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων, ώστε να προσθέσει τον τρίτο χρόνο, που θα του «χαρίσει» την σύνταξη. Ο κανονισμός της ΣΣΕ αναφέρει πως οι παίκτες με 2-way συμφωνίες, έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν το ανώτερο σε 50 ματς της κανονικής περιόδου, πλην όμως δεν είναι διαθέσιμοι για τα πλέι-οφ. 

Άρα αντιλαμβάνεται κανείς, πως ο 26χρονος ομογενής λογικά θα χρειαστεί να αναγκάσει τους Μάβερικς με την παρουσία του να μετατρέψουν μέσα στην αγωνιστική περίοδο το συμβόλαιο του σε εγγυημένο, έτσι ώστε να «πιάσει» το όριο των 42 παρουσιών στο ρόστερ και να εξασφαλίσει το βασικό κριτήριο για την ελάχιστη σύνταξη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ