fbpx

Ρέτζιο Εμίλια-ΑΕΚ 73-84: Έσπασε το ρόδι με μαγική εμφάνιση

Ρέτζιο Εμίλια-ΑΕΚ 73-84: Έσπασε το ρόδι με μαγική εμφάνιση

Η ελληνική ομάδα ήταν «να την πιείς στο ποτήρι» στο δεύτερό της παιχνίδι στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας με επιβλητικό τρόπο την πρώτη της νίκη.

Η ΑΕΚ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της στην Ιταλία, απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν είναι ποιοτική, ωστόσο υστερεί ξεκάθαρα απέναντι στην Ένωση σε μπασκετικό IQ κι ευελιξία. Με ποιο τρόπο έβαλαν οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη το νερό στο αυλάκι; Αναμφίβολα το βασικό εργαλείο ήταν η άμυνά τους. Ενέργεια, σκληράδα κι εξαιρετική επικοινωνία ήταν τα τρία στοιχεία με τα οποία έκαναν τη διαφορά, απέναντι στα οποία οι γηπεδούχοι είχαν ελάχιστες απαντήσεις.

Η ψυχολογία άρχισε λοιπόν σιγά σιγά να ανεβαίνει και μαζί και η διάθεση της Ένωσης να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ίδια με την άμυνά της για παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Μόλις τα πόδια λύθηκαν πλήρως κι άρχισε ο «καλπασμός», είτε σε καταστάσεις τρανζίσιον, είτε σε καθαρό αιφνιδιασμό, η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Σκόραρε 33 ολόκληρους πόντους στην δεύτερη περίοδο, μετατρέποντας το εις βάρος της 19-18 στο 10’ σε 51-36 στο ημίχρονο.

Έπειτα απ’ όλα αυτά ήταν πλέον φανερό πως η ελληνική ομάδα έπρεπε να εμφανίσει τάσεις… αυτοχειρίας για να απειληθεί. Από τη στιγμή ωστόσο που μπήκε με την ίδια ακριβώς συγκέντρωση κι ενέργεια στο παρκέ στην τρίτη περίοδο, ήταν θέμα χρόνου η σεμνή τελετή να λάβει τέλος. Παίζοντας πάντοτε ένα μπάσκετ που συνδύαζε ουσία κι όμορφο θέαμα (20 ασίστ, 11/22 τρίποντα), η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να ανεβάσει τη διαφορά και πάνω από τους 20 πόντους (73-53 στο 32’, 81-60 στο 36’), δίνοντας στο παιχνίδι χαρακτήρα θριάμβου. Το μόνο που κατάφεραν στα τελευταία λεπτά οι παίκτες της Ρέτζιο Εμίλια ήταν να κατεβάσουν την διαφορά σε λογικά πλαίσια.

ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ: Ανιμ 14(2), Τσιντσιαρίνι 16(3). Φάντερμπεργκ 10(2), Χόπκινς 12(2), Ρόμπερτσον 11(2), Μπελόνι, Τσιπόλα 3(1), Ντιούφ 4, Ολισεβίτσιους 3, Ρέιβερς.

AEK: Φιλιππάκος, Φρέζιερ 10(3), Παπαδάκης 1, Περσίδης 6, Πετρόπουλος, Κόνιαρης 9(1), Μάντσεν 17, ΜακΓκριφ 12(1), Μίτσελ 12, Στρέλνιεκς 8(2), Ξανθόπουλος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ