fbpx

Cherchez les femmes

Cherchez les femmes

ΝΙΚΕ και Λόρεν Γιάργουορντ αποτέλεσαν τις «γέφυρες» του Τάιλερ Ντόρσεϊ με το Ντάλας και τους βασικούς λόγους που αγνόησε τις μεγαλύτερες προσφορές του Ολυμπιακού και της Φενέρ.

H απόφαση του να προτιμήσει το 2-way συμβόλαιο των Μάβερικς από τις εγγυημένες προσφορές του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε το προηγούμενο καλοκαίρι, σήκωσε το… φρύδι αρκετών ανθρώπων του μπάσκετ. Οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, νιώθουν δικαιωμένοι με βάση τη φημολογία των τελευταίων ωρών. Στη μια πλευρά της ζυγαριάς μπήκαν τα «μικτά» 550 χιλιάρικα του ΝΒΑ και στην άλλη το «καθαρό» 1,2 εκατομμύρια των «ερυθρόλευκων» και το 1,5 των Τούρκων. «It doesn’t make sense», όπως λένε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, μόνο που για τον Ντόρσεϊ υπήρξαν δύο βασικοί παράγοντες… λογικής στην απόφαση του να επιστρέψει στην Αμερική, πέραν του προφανούς που είναι η πεποίθηση του πως αγωνιστικά ανήκει στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Η οικογενειακή σχέση ΝΙΚΕ-Όρεγκον

Ο πρώτος έχει να κάνει με τον διοικητικό επικεφαλής των Μάβερικς. Ο Νίκο Χάρισον ήταν για πολλά χρόνια ηγετικό στέλεχος της ΝΙΚΕ και γνωρίζει τον Ντόρσεϊ από τότε που ήταν στο γυμνάσιο. Οι τρεις μεγάλες αθλητικές εταιρείες (ΝΙΚΕ, Adidas, Under Armour), έχουν τον έλεγχο συγκεκριμένων πανεπιστημίων και η πρώτη όχι απλά συνεργάζεται με το Όρεγκον στο οποίο φοίτησε ο ομογενής γκαρντ, αλλά έχει έναν πολύ ιδιαίτερο «δεσμό».

Ο λόγος είναι πως ο ιδρυτής της ΝΙΚΕ, ο περίφημος Φιλ Νάιτ, είναι ένας Oregon alumni, δηλαδή απόφοιτος του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, στο οποίο μάλιστα ήταν αθλητής του στίβου.

Η οικογενειακή τραγωδία των Νάιτ

Ο πιο ισχυρός άνθρωπος του αθλητικού merchandising παγκοσμίως, κρατάει ξεχωριστή θέση για οτιδήποτε αφορά τους Ducks για έναν ακόμα λόγο. Το γήπεδο της ομάδας μπάσκετ, φέρει το ονοματεπώνυμο του αδικοχαμένου γιου του, ο οποίος έφυγε από την ζωή λόγω ατυχήματος σε θαλάσσια κατάδυση. Στην «Μάθιου Νάιτ Αρίνα», ο ιδιοκτήτης της ΝΙΚΕ είχε κόψει το διχτάκι τον Μάρτιο του 2017 όταν οι Ducks με ηγέτη τον Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε σημειώσει 27 πόντους, είχαν νικήσει το Κάνσας και είχαν προκριθεί για πρώτη φορά από το 1939 στο φάιναλ-φορ του NCAA. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νάιτ του οποίου η περιουσιακή αξία (net worth) αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει κάνει δωρεές άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων στο πανεπιστήμιο της καρδιάς του.

Η ευκαιρία του Νίκο

O νυν πρόεδρος των Μαβς (και πρώην επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ της ΝΙΚΕ) Νίκο Χάρισον είχε οικοδομήσει μια σχέση σχεδόν οικογενειακή με τον Ντόρσεϊ από τα χρόνια του στο κολέγιο και όταν το καλοκαίρι, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έριξε γέφυρες επιστροφής στο ΝΒΑ, του έδωσε την ευκαιρία μέσω του 2 way συμβολαίου.

Ο δεύτερος λόγος

Η δεύτερη «γέφυρα» με την πόλη του Τέξας ήταν και πάλι γένους θηλυκού. Η Λόρεν Γιάργουντ αποτελεί την σύντροφο του Ντόρσεϊ από τότε που έπαιζαν παρέα στο Όρεγκον. Από την στιγμή που αποχώρησε από το μπάσκετ, η πανέμορφη Καναδή μένει μόνιμα στο Ντάλας και τα καλοκαίρια, ο διεθνής άσος επέστρεφε στην πολιτεία της… άγριας δύσης για να είναι μαζί της.

Ως εκ τούτου η πρόταση των Μαβς «κούμπωνε» και σε προσωπικό επίπεδο για τον Ντόρσεϊ, ο οποίος έκρινε πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός αξίζει, ώστε να «θυσιάσει» τις εγγυημένες προτάσεις από την Ευρώπη και να ρισκάρει με το 2-way συμβόλαιο, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να «κοπεί».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ