fbpx

Παραλίγο Καταλανός

Παραλίγο Καταλανός

Πως η Μπαρτσελόνα έχασε το 2018 την ευκαιρία να κάνει δικό της τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα.

Του Ρήγα Δάρδαλη

Πλέον δεν υπάρχει άνθρωπος του μπάσκετ που να μην τον γνωρίζει, μα ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα πρωτοσυστήθηκε στην… πιάτσα πριν από περίπου πέντε χρόνια. Λίγες εβδομάδες αφού είχε συμπληρώσει το 14ο (!) έτος της ηλικίας του εμφανίσθηκε στο μίνι κόπα τον Φεβρουάριο του 2018 που είχε λάβει χώρα στην Γκραν Κανάρια με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Αν και οι εμφανίσεις του δεν ήταν… εκθαμβωτικές, το μέγεθος του ήταν αρκετό για να εντυπωσιάσει τόσο τους λιγοστούς σκάουτ που πήγαιναν τα πρωινά σε ένα μικρό σχολικό γυμναστήριο του νησιού, όσο κυρίως τους «μπλαουγκράνα».

Ψηλότερος απ’ ότι είχε δηλωθεί

Μάλιστα η προσπάθεια τους, να τον αποκτήσουν είχε ξεκινήσει ένα χρόνο νωρίτερα, όταν τον είχαν προσκαλέσει στην Βαρκελώνη. Τότε δεν είχε αποδεχθεί την πρόταση τους, αλλά το 2018 είπε το «ναι» και ο (εκείνη την εποχή) διευθυντής της Ακαδημίας Πέρε Καπντεβίλα (ο οποίος ως παίκτης είχε πάρει το ιστορικό πρωτάθλημα του 1998 με την Μανρέσα), τον είχε πιέσει να ενταχθεί στα τμήματα της.

Στο τουρνουά είχε δηλωθεί ως 2,05, πλην όμως ήταν εμφανές πως το μπόι του άγγιζε τα 2,10 αν και ήταν γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου του 2004! Η Μπαρτσελόνα είχε πάρει την τρίτη θέση στο μίνι κόπα, καθώς πέραν του Γάλλου δεν είχε κάποιο άλλο αξιόλογο ταλέντο.

Ο Ουεμπανιάμα είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον με την ικανότητα του στην ντρίπλα, αλλά κυρίως για το γεγονός πως έπαιζε με σουτ από την περιφέρεια, ενώ παράλληλα με τα τεράστια χέρια του μοίραζε τις τάπες σαν… φιστίκια. Το βίντεο είναι ενδεικτικό…

YouTube video

«Όχι» από τους γονείς

Οι Καταλανοί του είχαν προσφέρει ένα πολυετές συμβόλαιο, το οποίο οι γονείς του είχαν απορρίψει! Οι προθέσεις του ήταν αγνές, καθώς ήθελαν το παιδί τους να συνεχίσει στην παιδική ομάδα της Ναντέρ, η οποία ήταν κοντά στο σπίτι τους στις Βερσαλίες. Η μητέρα του Ελοντί ως πρώην επαγγελματίας παίκτρια είχε τον έλεγχο της κατάστασης και μάλιστα εκείνη την εποχή εσκεμμένα είχε αποφύγει την δέσμευση με κάποιον ατζέντη.

Παρά τις πιέσεις της Μπαρτσελόνα δεν ενέδωσε και ο «Βίκτωρας» έμεινε στην Ναντέρ ως το καλοκαίρι του 2021.

Πλέον η Μπουλόν θα είναι η τυχερή που θα εισπράξει το buyout από την επιλογή του στο Νο1 του ντραφτ τον Ιούνιο του 2023…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ