fbpx

Άρης-Παναθηναϊκός 69-65: Ο Άρης είναι εδώ!

Άρης-Παναθηναϊκός 69-65: Ο Άρης είναι εδώ!

Άρης άλλων εποχών, εκμεταλλεύτηκε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και με σπουδαία εμφάνιση πήρε τη νίκη με 69-65 στην πρεμιέρα της Basket League!

Φοβεροί και τρομεροί οι Θεσσαλονικείς, τα έδωσαν όλα και παρότι είδαν τον αντίπαλό τους να επιστρέφει από το -15, χτύπησαν αλύπητα στη ρακέτα με τον καταπληκτικό Γκούντγουιν (19π, 12ρ), έπαιξαν σπουδαίες άμυνες και με τον Χάγκινς (11π, 8ασ) να βάζει παλικαρίσια καλάθια την κρίσιμη στιγμή, έφτασαν σε μια πολύ μεγάλη νίκη.

«Σκιά» του εαυτού τους οι «πράσινοι», με μοναδική «όαση» το τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο επέστρεψαν στο ματς αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και ηττήθηκαν φυσιολογικά. Τραγικοί στο τρίποντο (8/28) και στις βολές (9/19) για ακόμα ένα παιχνίδι οι παίκτες του Ράντονιτς.

Copy-paste από την περσινή σεζόν, όταν και πάλι ο Άρης είχε επιβληθεί στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού με 81-71!

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στην πρώτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να τροφοδοτεί τον Παπαγιάννη και τον Άρη να παίρνει λύσεις από διαφορετικούς παίκτες για το 16-15 στο 10’. Οι «κίτρινοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, κρατώντας τον Παναθηναϊκό στους 5 μόλις πόντους, ενώ το περιφερειακό σουτ ήταν άγνωστη λέξη για το «τριφύλλι» που τελείωσε το ημίχρονο με 0/11. Τολιόπουλος και Γκούντγουιν ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Καστρίτη σε αυτό το διάστημα, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 29-20 και τον Παναθηναϊκό να έχει πετύχει τρεις βολές και ένα μόλις δίποντο!

Η κατάσταση άλλαξε άρδην στη συνέχεια. Αφού ο Χόρτσλερ διαμόρφωσε τη μέγιστη διαφορά για τον Άρη (35-20) ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει ρυθμό από την άμυνά του αλλά πολύ περισσότερο βρήκε το «χέρι» του από την περιφέρεια. Τα τρίποντα ξαφνικά έπεφταν «βροχή» και με τους Μποχωρίδη, Γκριγκόνις, Λι, Άντριους και πάλι Λι να βρίσκουν στόχο πέντε φορές πίσω από τα 6.75, ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους 25-8 για προηγηθεί 45-43 (45-45 στο 30’).

Εκεί ήταν και το κρίσιμο του αγώνα, αφού ο Άρης δεν πανικοβλήθηκε και ακουμπώντας στις σταθερές των Γκούντγουιν (έκανε πάρτι στη ρακέτα) και Νότε κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι στο όριο. Ο Γουίλιαμς είχε σφυγμό σε εκείνο το διάστημα, και μαζί με τους Γκριγκόνις και Πονίτκα κρατούσαν την ομάδα τους, που είδε τον Άρη να ξεφεύγει 63-58 στα 3:20 πριν το τέλος. Ένα κλέψιμο και λέι απ του Λι και ένα τρίποντο του Γκριγκόνις έφεραν γρήγορα το ματς στο «Χ» (63 όλα) αλλά ήταν η στιγμή που Χάγκινς και Γκούντγουιν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Με πέντε δικούς τους πόντους, ο Άρης προηγήθηκε 68-65 στα 29’’ και τα βήματα του Μποχωρίδη αμέσως μετά επιβεβαίωσαν τη μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας.

Από το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού διασώθηκε ο Λι με 10 πόντους και 7 ασίστ με τον Γουίλιαμς να έχει 13 πόντους και τον Παπαγιάννη 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 16-15, 29-20, 45-45, 69-65.

Άρης (Καστρίτης): Χόρκλερ 8, Γκούντγουιν 19 (12ρ), Νότε 13 (3κλ), Νετζήπογλου 2, Χάγκινς 11 (8ασ), Σανόγκο 5 (5ρ), Τολιόπουλος 8, Σχίζας 3, Φίλιος, Σιδηροηλίας.

Παναθηναϊκός (Ράντονιτς): Παπαγιάννης 10 (6ρ), Άντριους 7, Γ. Καλαϊτζάκης 2, Πονίτκα 8, Γκριγκόνις 10, Π. Καλαϊτζάκης, Λι 10 (7ασ, 4κλ), Μποχωρίδης 3, Γουίλιαμς 13, Μαντζούκας, Γκουντάιτις 2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ