fbpx

Έκτη συνεχόμενη νίκη σε πρεμιέρα για τον Προμηθέα

Έκτη συνεχόμενη νίκη σε πρεμιέρα για τον Προμηθέα

Ο Προμηθέας συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του καθώς μετά νίκη κόντρα στο Λαύριο μετράει έξι συνεχόμενες επικρατήσεις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Προμηθέας ενίσχυσε την παράδοση που τον θέλει να μπαίνει με νίκη στο Πρωτάθλημα καθώς μετά την ήττα στο παρθενικό παιχνίδι του στην Basket League, από τον Παναθηναϊκό για την περίοδο 2016-17, μετράει πλέον έξι συνεχόμενες νίκες πρεμιέρας, με τη σημείωσε ότι το πρώτο του παιχνίδι για την περίοδο 2020-21 ήταν εκείνο της 5ης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco. Το χθεσινό απέναντι στο Λαύριο Megabolt συνδυάστηκε με ένα ξεχωριστό επίτευγμα που ήρθε από τον Αρνόλντας Κουλμπόκα.

Ο Λιθουανός που είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της ομάδας της Πάτρας, έγινε ο πρώτος που σημείωσε double-double σε ματς πρεμιέρας της Basket League αφού το τελείωσε έχοντας 20 πόντους και 11 ριμπάουντ. Κανείς άλλος στα έξι προηγούμενα εναρκτήρια παιχνίδια του Προμηθέα, δεν έφτασε σε ανάλογο επίτευγμα. Ο Κουλμπόκα έγινε ο πρώτος παίκτης της αχαϊκής ομάδας με 20+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε ματς της κανονικής περιόδου, από τις 30 Ιανουαρίου όταν ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι bwin (82-77).

Κατά τα άλλα για τον Προμηθέα…

*Ο Άντονι Κάουαν σημείωσε την 9η 20+ επίδοση του στο σκοράρισμα στην Basket League προερχόμενος από τη σεζόν στον Άρη. Ήταν ωστόσο η πρώτη φορά, στις 27 πλέον εμφανίσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, που ήταν απόλυτα εύστοχος στα τρίποντα. Είχε 3/3 και με αυτά έφτασε και ξεπέρασε τα 50 εύστοχα στην κατηγορία μετρώντας 51/163 (31,28%).

Ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος παίκτης της σεζόν που έφτασε σε 20+ επίδοση πόντων με απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα. Είναι κάτι που έγινε συνολικά 13 φορές στο περσινό Πρωτάθλημα και επτά με επίδοση ανάλογη ή καλύτερη του Κάουαν (3/3 ή και περισσότερα).

*Ο Τρέβις Σίμπσον έκανε πιο απλή την κατάσταση στην επίθεση του Προμηθέα με τα τρίποντα του, έχοντας 5/9 σουτ από την περίμετρο. Με αυτά έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα που έφτασε τα 50 στην Basket League.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ