fbpx

Περιστέρι-ΠΑΟΚ 85-77: Πέταξε πιο ψηλά

Περιστέρι-ΠΑΟΚ 85-77: Πέταξε πιο ψηλά

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 85-77, το Περιστέρι επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική της Basket League

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τα ηνία μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Η καλή άμυνα στο τέλος και οι σωστές επιλογές επιθετικά χάρισαν το ροζ φύλλο του αγώνα στο σύνολο του Βασίλη Σπανούλη.

Όπως και στο ευρωπαϊκό του παιχνίδι τη Δευτέρα, το Περιστέρι στηρίχθηκε στην καλή του άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο προκειμένου να αποκτήσει τα ηνία και να βάλει τους φιλοξενούμενους σε θέση κυνηγού. Η πίεση στην περιφέρεια απέδωσε καρπούς, καθώς ο Μωραΐτης έκλεβε και μοίραζε, με τον Ντένμον να εκτελεί. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, για αυτό βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ. Οι πόντοι του  Ρενφρό έφεραν τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο -2 (15-13), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +6 (19-13).

Φάση από το παιχνίδι Περιστέρι-ΠΑΟΚ

Οι δύο ομάδες έβρισκαν τρόπο να φτάνουν στο αντίπαλο καλάθι, αλλά η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα. Η μεγαλύτερη τιμή της στο πρώτο ημίχρονο ήταν το +8 (29-21) στο 13’ και 40-32 στο 17’. Ο Μπίλαν έκανε σπουδαία δουλειά και στις δύο ρακέτες και με την έξοδό του από το ματς, ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρο και τρόπο για να δράσει. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη με επί μέρους σκορ 10-4 πλησίασαν στο καλάθι και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί για πρώτη φορά αν ο Χαντς ευστοχούσε στο τρίποντο που επιχείρησε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (44-42). 

Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε ξανά τη διαφορά στους 8 με το τρίποντο του Ντένμον (52-44), αλλά γρήγορα ο ΠΑΟΚ έτρεξε σερί 7-0 και πλησίασε στον πόντο (52-51). Η πίεση των φιλοξενούμενων πάνω στην μπάλα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους Περιστεριώτες, οι οποίοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Για πρώτη φορά στο ματς ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ με 58-57, 90’’πριν το τέλος της 3ης περιόδου (59-60). 

Ο Λυκογιάννης πανηγυρίζει

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε το μομέντουμ του αγώνα και εύκολα κρατούσε την πρωτοπορία στο σκορ, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν επιπόλαιές επιλογές στην επίθεση. Το καλάθι και φάουλ του Μπίλαν έριξε τη διαφορά στον πόντο (66-67), με τις δύο ομάδες να μένουν χωρίς πόντο για περισσότερο από δύο λεπτά. Ο Φράνκε με δύο τρίποντα και ο Ντένμον με πέντε δικούς του πόντους έγραψαν το 71-73, 3:31 πριν το τέλος του αγώνα. Το Περιστέρι κατάφερε να επιστρέψει σε θέση οδηγού του σκορ με μία βολή του Κασελάκη και ένα δίποντο του Ντένμον μετά από δύο λεπτά. Ένα άστοχο σουτ από τον Χαντς και ένα εύστοχο λέι από τον Φραντσίσκο έφεραν πιο κοντά στη νίκη τους «πρίγκηπες της δυτικής όχθης» (76-73, 46’’). Ο Χαντς αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του ή αλλιώς ο Ντένμον καταλυτικός υπέρ της δικής του με την εκπληκτική τάπα 40’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης, η οποία βρήκε νικήτρια την ομάδα του Περιστερίου με 85-77. 

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 44-42, 59-60, 85-77

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Συμεωνίδης, Τσιμπούρης

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Μπίλαν 18, Πουλιανίτης 3 (1), Ντένμον 23 (4), Κασελάκης 10, Ντέιβις 5, Τζούστον 4, Φρανσίσκο 12 (1), Μωραΐτης 8, Ραντάνοβ 2, Γκιουζέλης.

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Φράνκε 23 (5), Χαντς 24 (2), Μαργαρίτης, Χρηστίδης, Σαλούστρος 2, Ράιλι 6, Τσιακμάς 3 (1), Πόλι, Σλαφτσάκης 5, Κωνσταντινίδης, Καμπερίδης, Ρένφρο 14.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ